Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών | ΠΑΜΑΚ

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1990. Με Προεδρικό Διάταγμα στις 12 Απριλίου 1993 καθορίζονται η ονομασία του Τμήματος και τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει. Ο σκοπός του ακαδημαϊκού προγράμματος του Τμήματος είναι διπλός. Αφ’ ενός μεν να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στο σύγχρονο περιβάλλον των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, αφ’ ετέρου να τους προσανατολίσει για εξεύρεση εργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής, Διπλωματίας, Άμυνας και στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προπτυχιακές Σπουδές

Τα γνωστικά αντικείμενα είναι : Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά, Πολιτική Επιστήμη και Διπλωματία, Θεσμοί των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών Οργανισμών.

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος οδηγεί σε δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης:
α) Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία
β) Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές

Το Πτυχίο που απονέμει το Τμήμα είναι ενιαίο. Η ακαδημαϊκή ποιότητα του προπτυχιακού προγράμματος προσφέρει στους φοιτητές τις δυνατότητες να επεκτείνουν παραπέρα τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και να διευρύνουν την κατάρτιση τους σε άλλες περιοχές Διεθνών και Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Διεθνείς Σπουδές, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού (Master?s) στις εξής κατευθύνσεις:

1) Διεθνείς Σπουδές με ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και τη Διπλωματία

2) Διεθνείς Σπουδές με ειδίκευση στις Στρατηγικές Σπουδές και τη Διεθνή Πολιτική

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;