Η Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου στο neolaia.gr

H Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου λίγες μέρες πριν την μάχη της Περιφέρειας (Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής με το Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού) απαντάει στις ερωτήσεις του neolaia.gr 🙂 Διαβάστε παρακάτω τι μας απάντησε:

Δύσκολες εποχές διάλεξες να ασχοληθείς με τα κοινά! Τι κλίμα βλέπεις στο ξεκίνημα σου;

Αληθεύει ότι η πρώτη φορά που διάλεξα να εκθέσω τον εαυτό μου σε εκλογική διαδικασία συμπίπτει με μία από τις δυσκολότερες για τη χώρα μας περιόδους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αυτή την εποχή είναι κεντρικά, ζωτικής σημασίας και κανείς μας δε μπορεί ούτε να τα αγνοήσει, ούτε να τα προσπεράσει.

Η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε, οδηγεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους στην αδιαφορία, στην αποχή και γενικά στην αρνητική -πολλές φορές- αντιμετώπιση. Αυτά ακριβώς όμως είναι που δίνουν στον αγώνα μεγαλύτερη αξία. Σε περιόδους ευημερίας είναι πολλοί αυτοί που θα “τρέξουν” τάχα να προσφέρουν στα κοινά, να προβληθούν και να καταξιωθούν κοινωνικά μέσα από αυτό. Το στοίχημα όμως είναι τώρα στην περίοδο της αποσύνθεσης, του αποσυντονισμού, να τρέξεις, να πείσεις, να ταρακουνήσεις, αντιπαραθέτοντας τα επιχειρήματά σου.

Με την αδιαφορία τα προβλήματα δε λύνονται, αντιθέτως διαιωνίζονται.
Με την αποχή επιτρέπουμε σε άλλους να αποφασίσουν και για εμάς.

Τη μοίρα μας την ορίζουμε εμείς οι ίδιοι και αν θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας, πρέπει να παλέψουμε σκληρά γι’ αυτό, ιδιαίτερα εμείς οι νέοι που έχουμε την όρεξη, τις ιδέες και το μέλλον που μας ανήκει.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση από τους πολίτες;

Το ζητούμενο από τους πολίτες ιδιαίτερα αυτή τη φορά είναι η ανάδειξη ανθρώπων που θα χειριστούν με συστηματική δουλειά, με γνώση, υπομονή και επιμονή θέματα που έχουν σχέση με τοπικά και υπερ-τοπικά προβλήματα και που θα υπηρετήσουν με συνέπεια τις καθημερινές και συγκεκριμένες ανάγκες των πολιτών.

Ανέκαθεν οι πολίτες είχαν ανάγκη να νιώθουν ότι η αρχή του τόπου τους ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα τοπικά θέματα και προβλήματα που ανακύπτουν και την ταχεία επίλυσή τους, με τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους και με την αναμόρφωση του προαστίου τους. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει οι πολίτες να αισθάνονται σε μεγάλο βαθμό οικειότητα, ότι έχουν μια σχέση εμπιστοσύνης σχεδόν φιλική με τα άτομα που συμμετέχουν στη διοίκηση του δήμου τους. Να νιώθουν ότι επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος της αυτοδιοίκησης που είναι η αποκέντρωση, να βλέπουν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία, να νιώθουν ότι έχουν ένα σύμμαχο που αν χρειαστεί θα έρθει ακόμη και σε σύγκρουση με το κέντρο εξουσίας.

Με τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” οι ανάγκες αυτές διαγράφονται πιο επιτακτικές από ποτέ, καθότι πάντα το καθετί καινούριο δημιουργεί τόσο ελπίδα όσο και φόβο. Πρωταρχικό μέλημα λοιπόν όλων εμάς που επιθυμούμε να ασχοληθούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι και μετά τη δημιουργία των Ενιαίων Δήμων θα διαφυλαχθεί και θα αναβαθμιστεί ο μέχρι τώρα χαρακτήρας κάθε προαστίου.

Έχει ένας νέος άνθρωπος τη γνώση των προβλημάτων και την εμπειρία ώστε να λύσει διάφορα ζητήματα;

Η γνώση ανεξαρτήτου ηλικίας αποκτάται με την ενασχόληση, με τη μελέτη και κυρίως με την καθημερινή τριβή με το εκάστοτε αντικείμενο. Οι νέοι άνθρωποι που ζητάμε να μας δοθεί η ευκαιρία να προσφέρουμε έχουμε τη “μαγιά” που χρειάζεται. Τις φρέσκες ιδέες, την όρεξη για σκληρή δουλειά, τους ανοικτούς ορίζοντες και φυσικά την αγωνία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος μας, που αποτελεί και το βασικό κίνητρο. Είναι σίγουρο ότι μας λείπει η εμπειρία, η οποία όμως και αυτή θα έρθει με το χρόνο.

Άλλωστε γι’ αυτό οι σταυροί προτίμησης στο βόρειο τομέα Αττικής ανέρχονται σε 4 για να δοθεί η ευκαιρία και σε εμάς και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν σαφώς την εμπειρία να συμμετάσχουν και να προσφέρουν ανάλογα. Μέσα από τη σύμπραξη και την συνεργασία – και όχι ο ατομικά ο καθένας- έρχεται η επιτυχία. Εκείνη έχουν την απαραίτητη πείρα και εμείς είμαστε η “πυρά”.

Τι θες να αλλάξεις στη Περιφέρεια;

Η Περιφέρεια Αττικής συγκαταλέγεται στις “μητροπολιτικές περιφέρειες” της Ευρώπης και διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Θα ήθελα λοιπόν να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής της και να καταστεί η Περιφέρεια μεσογειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές μητροπολιτικό καθώς και επιχειρηματικό κέντρο. Θα ήθελα να τη δω να ξαναγίνεται ελκυστική, να μετατρέπεται από τσιμεντούπολη σε “παράδεισο πρασίνου”, μέσω της εξεύρεσης ελεύθερων χώρων που θα μετατραπούν σε χώρους πρασίνου. Να δώσουμε βαρύτητα στον τουρισμό, που αποτελεί τη “βαριά” βιομηχανία της χώρας μας, ώστε η Αττική να αποτελέσει τον τελικό και όχι τον ενδιάμεσο σταθμό λόγω του Αεροδρομίου.

Να γίνει πράξη η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης, ώστε να ξαναποκτήσει “κάτι” από την παραδοσιακή του εικόνα που έχει υποστεί πλήρη αλλοίωση. Πρωταρχικός στόχος για μένα επίσης είναι να αισθανθούμε όλοι ξανά ασφαλής σε όλες τις γωνιές της Αττικής, καθώς η αύξηση της παραβατικότητας και η δημιουργία “γκέτο” μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ανασφάλεια μέσα στην ίδια μας την πόλη.

Οι παραπάνω άξονες δράσεις και άλλοι πολλοί, μαζί με βιώσιμες προτάσεις και λύσεις αποτελούν και τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού μας, που θα αρχίσουν να υλοποιούνται την επαύριο των εκλογών.

Το μνημόνιο θα παίξει ρόλο νομίζεις;

Το μνημόνιο και οι σκληροί του όροι είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Επηρεάζει τη ζωή, τις επιλογές και τις κινήσεις μας στο μέγιστο βαθμό.

Παρόλα αυτά συμβιβαστήκαμε και μάθαμε να ζούμε με αυτό, αναμένοντας την οικονομική ανάκαμψη. Όμως το μνημόνιο θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά το πέρας της διαδικασίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Οι νέες δημοτικές αρχές και οι Περιφερειάρχες που θα εκλεγούν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις.

Μέσα στην κρίση οι σταθεροί και έμπειροι χειρισμοί θα χτίσουν ένα νέο θεσμό που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη. Λαμβάνοντας λοιπόν ως δεδομένη την σημερινή οικονομική κατάσταση και χωρίς πισωγυρίσματα αν δείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συγκροτημένο σχέδιο, αν διαχειριστούμε με διαφάνεια και σύνεση τα κονδύλια που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ και τα έσοδα της Περιφέρειας, θα καταφέρουμε ακόμη και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε να δουλέψουμε αποδοτικά και να προσφέρουμε έργο χειροπιαστό.

Προεκλογική καμπάνια και τεχνολογία μέχρι που μπορούν να πάνε μαζί;

Η τεχνολογία είναι απαραίτητο στοιχείο για έναν υποψήφιο γιατί εξοικονομεί χρόνο, αλλά κυρίως χρήμα, που είναι και το ζητούμενο τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα το διαδίκτυο και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ο ταχύτερος σήμερα τρόπος ενημέρωσης, επικοινωνίας και απόκτησης αναγνωρισιμότητας, σε ομάδες ανθρώπων, όπως η νεολαία, η οποία το έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά της.

Σε καμία όμως περίπτωση δε μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή του υποψηφίου με τους πολίτες. Μέσω της τεχνολογίας μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε γνωστά στο ευρύ κοινό την ύπαρξή μας, το βιογραφικό μας, τους εκάστοτε στόχους μας, αλλά μέσω της ανθρώπινης επαφής, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και να αξιολογήσει το χαρακτήρα όλων εμάς που διεκδικούμε την ψήφο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;