Συνταγές Μαγειρικής | Κεφτέδες με σάλτσα

Από Γ. Τσαλίκης 3 Νοεμβρίου 2010

Από σήμερα, και κάθε Τετάρτη, στο neolaia.gr θα μπορείτε να βρίσκετε συνταγές μαγειρικής, εύκολα υλοποιήσιμες και οικονομικές! Ξεκινάμε λοιπόν με κεφτέδες κοκκινιστούς!

Υλικά για 4-5 Άτομα

600gr κιμάς

250gr άσπρο ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα)

1 αυγό

1 μέτριο κρεμμύδι

λίγο μαϊντανό

λίγο δυόσμο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1-2 σκελίδες σκόρδο (αν μας αρέσει η γεύση του)

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

4 ντομάτες μέτριες

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε. Το προσθέτουμε στον κιμά. ΕΠίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο (που όπως είπαμε είναι προαιρετικό), το αυγό ολόκληρο, το αλάτι, το πιπέρι.

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.

Πλάθουμε τους κεφτέδες.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι. Βάζουμε αρκετό αλεύρι σε ένα ταψάκι ή σε ένα πιάτο βαθύ και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Όταν κάψει το λάδι στο τηγάνι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες. τους γυρίζουμε για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Για τη σάλτσα

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κάνουμε χυμό. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξίδι και το φύλλο δάφνης. Επίσης λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα, για 15-20 λεπτά της ώρας. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που βράζει τους τηγανισμένους κεφτέδες και κουνάμε της κατσαρόλα, για να καλυφθούν οι κεφτέδες από τη σάλτσα.

Αφήνουμε να βράσουν οι κεφτέδες με τη σάλτσα 5-8 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας (αγαπημένο), ρύζι ή και μακαρόνια.

Κόστος | Κοντά στα 6 Ε για τα 4-5 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ