Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | ΓΠΑ | Παρουσίαση

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού, στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1920 επί κυβερνήσεως Ε. Βενιζέλου ως Ανωτέρα Γεωπονική Σχολή Αθηνών (Α.Γ.Σ.Α), με πρώτο διατελέσαντα πρύτανη τον γεωπόνο και πολιτικό Σπυρίδωνα Χασιώτη, που υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της γεωπονικής επιστήμης του τόπου μας. Το Γ.Π.Α αποτελεί το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Ελλάδας σε αυτόν τον επιστημονικό τομέα.

Η εισαγωγή των φοιτητών στο Γ.Π.Α γίνεται με το σύστημα των Γενικών Πανελληνίων Εξετάσεων.

Διάρκεια
Η διάρκεια σπουδών είναι πέντε ακαδημαϊκά έτη και περιλαμβάνουν:
Έξι εξάμηνα βασικού κορμού, από τα οποία τα πρώτα τέσσερα εξάμηνα είναι γενικής υποδομής και τα δύο γενικής γεωπονικής υποδομής
Τρία εξάμηνα προσανατολισμένων σπουδών εξειδίκευσης, ενώ το 10ο εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση της πτυχιακής μελέτης και για σεμινάρια σχετικά με την επιστημονική εξειδίκευση.

Τμήματα

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελείται από 6 τμήματα. Συγκεκριμένα:

Πρόσβαση – Εκαταστάσεις

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη δυτική Αττική, στην περιοχή του Βοτανικού, σε μια κατάφυτη έκταση τριακοσίων περίπου στρεμμάτων, εκατέρωθεν της Ιεράς Οδού, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά του ιστορικού Ελαιώνα. Στα δεκαέξι συγκροτήματα που διαθέτει, στεγάζονται σαράντα ένα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, σύγχρονη βιβλιοθήκη, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, υποδειγματικές γεωργικές εγκαταστάσεις (δενδροκομείο, αμπελώνας, αγρός με φυτικές συλλογές, ανθοκομείο, θερμοκήπια, βουστάσιο, προβατοστάσιο, πτηνοτροφείο, γαλακτοκομείο, δεξαμενές υδατοκαλλιεργειών, μονάδα παραγωγής κομπόστ, γεωργικό μουσείο, φοιτητική εστία, γυμναστήριο, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.α.

Το Πανεπιστήμιο συνδέεται συγκοινωνιακά με λεωφορεία στη στάση «Γεωπονική», καθώς και μέσω των σταθμών του μετρό «Κεραμεικός» και «Ελαιώνας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;