Η Υποψήφια Μπακαλοπούλου Μαριέτα, στο neolaia.gr

Η Μπακαλοπούλου Μαρία (Μαριέτα) είναι άλλη μία νέα υποψήφια δημοτική σύμβουλος (Ποιότητα Ζωής – Νέα Σμύρνη – Σταύρος Τζουλάκης) με την οποία μιλήσαμε. Διαβάστε και εσείς παρακάτω τι μας απάντησε:

Δύσκολες εποχές διάλεξες να ασχοληθείς με τα κοινά! Τι κλίμα βλέπεις στο ξεκίνημα σου;

Οι εποχές αλλάζουν, ο κόσμος εξελίσσεται, χρειάζεται η ανανέωση και η αλλαγή. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι οι παλαιότεροι δε θα πρέπει να βοηθήσουν με την πείρα και τη γνώση τους. Αλλά μόνο προς μία κατεύθυνση πλέον. Το να αναδιαμορφωθεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό με βάση τα θέλω της βάσης της κοινωνίας. Δια μέσου της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο, άμεσα, όντας σε διαρκή επικοινωνία με τους συνδημότες μας. Το κλίμα που βλέπω είναι πολύ θετικό, οι νεοσμυρνιώτες είναι πολύ δεκτικοί σε μία νέα υποψηφιότητα κι αισθάνομαι μεγάλη ζεστασιά όταν απευθύνομαι σ’αυτούς.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση από τους πολίτες;

Μα φυσικά η αμεσότερη επικοινωνία με τους δημοτικούς συμβούλους, ουτως ώστε τα προβλήματα της γειτονιάς να επιλύονται γρηγορότερα. Όπως είπα παραπάνω, η ουσία είναι το αφουγκραζόμαστε τις έγνοιες της βάσης της κοινωνίας, πέραν θεμάτων όπως το πράσινο, η καθαριότητα, τα πολιτιστικά κλπ., αλλά και θέματα όπως δημιουργία βρεγονηπιακών σταθμών, καλύτερες συνθήκες στα σχολεία και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνω και τη λειτουργία τους μόνο πρωινές ώρες. Τέλος, διαφάνεια στις διαδικασίες και κινήσεις που γίνονται από τη δημοτική αρχή.

Έχει ένας νέος άνθρωπος τη γνώση των προβλημάτων και την εμπειρία ώστε να λήσεις διάφορα ζητήματα;

Σαφώς και πρόκειται οι νέοι άνθρωποι να αντιμετωπίσουμε κάποια κενά, δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα, ούτε να παρακαμψουμε την παραμετρο της πείρας. Θα ήταν πέρα για πέρα αλλαζονικό το ισχυριστούμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, έχοντας διάθεση για να μάθουμε σε συνδυασμό με το ότι έχουμε νέες ιδέες και άποψη για τα πράγματά, αυτό νομίζω ότι αρκεί για να δώσει μία άλλη δυναμική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, η επαγγελματική σταδιοδρομία που ακολουθεί ο καθένας μας, μας κάνει να έχουμε και κάποια εμπειρία σε ορισμένα θέματα. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στα επαγγελματικά μου μέσα σε αυτά τα οχτώ χρόνια που εργαζομαι στον ιδιωτικό τομέα, συνεπώς είμαι ενεργό μέλος και ζωντανό κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ώστε να γνωρίζω τουλάχιστον αρκετά προβλήματα, να ξέρω να τα διαχειρίζομαι σε σωστό χρόνο και να τα αντιμετωπίζω.

Τι θες να αλλάξεις στη Νέα Σμύρνη;

Η Νέα Σμύρνη είναι μία πολύ καλή, μεσοαστική περιοχή, η οποία ωστόσο επιδέχεται τη φυσιολογική φθορά λόγω του ότι είναι κέντρο – απόκεντρο. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε με τους παρακάτω τρόπους. Περισσότερο πράσινο παντού, ποδηλατόδρομοι, δημοτικά πάρκιν σε όλη τη Νέα Σμύρνη, δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, περισσότερη καθαριότητα, εξαγορά οικοπέδων που δεν έχουν οικοδομηθεί ακόμη με στόχο να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι και γενικά η Νέα Σμύρνη να μην οικοδομηθεί άλλο.

Προεκλογική καμπάνια και τεχνολογία μέχρι που μπορούν να πάνε μαζί;

Μέχρι το σημείο όπου αυτό δε θα καταστρατηγεί την προσωπική επαφή. Είναι πολύ σημαντικό το να υπάρχει αυτή η σύνδεση προεκλογικής καμπάνιας και τεχνολογίας, αφού πλέον το διαδίκτυο αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μας, διευκολύνει, προσφέρει πληροφορίες κι ενημέρωση, ωστόσο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή ενός υποψηφίου και των δημοτών που πιθανώς να τον στηρίξουν. Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο ως μέσω του να έρθω σε επαφή με ανθρώπους, ώστε να γίνεται πιο άμεση και προσωπική η επικοινωνία μας. Άλλωστε το συναίσθημα δεν μπορεί να μεταδωθεί μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;