Στο εδώλιο 105 μαθητές στην Ορεστιάδα για κατάληψη 2 ημερών!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την Παρασκευή 105 μαθητές και οι γονείς τους στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο ανηλίκων καλείται να αποδώσει ευθύνες για τις καταλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί πέρυσι στα σχολεία της πόλης.

Για να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει συνολικά, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου πραγματοποιεί συνάντηση ενημέρωσης στις 8 το βράδυ στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Θα παραστούν και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει, στις 8 το πρωί της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το θέμα:

” Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών, για «παρεμπόδιση και διακοπή της ομαλής λειτουργίας δημόσιων σχολείων». Τα μαθητοδικεία συνεχίζονται (Γιάννενα, Λάρισα, Ορεστιάδα, κ.λπ.) αποκαλύπτοντας το πώς βλέπει η εξουσία τη διαπαιδαγώγηση των νέων.
Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον 105 μαθητών στις 29 Οκτωβρίου (την επαύριο της εθνικής γιορτής) για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας από 12/10 έως 16/10/2009. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εκδικητική πράξη εξ μέρους της εξουσίας, που στοχεύει να τρομοκρατήσει τα παιδιά, αλλά και να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές, που ασκούνται στα πλαίσια του Μνημονίου και της τρόϊκας (ΔΝΤ – ΕΕ – Ευρωπαϊκή Κεντρ. Τράπεζα).

Κι όμως δε διαπαιδαγωγούνται, με τέτοιες πρακτικές οι νέοι. Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την ορμή και το πάθος, ούτε να φυλακίσει την ψυχή και τις ιδέες τους. Το αντίθετο μπορεί να πετύχει όποιος φιλοδοξεί να το κάνει ισοπεδώνοντας τις δημοκρατικές εγγυήσεις, ποδοπατώντας και ακυρώνοντας τις συλλογικές τους διαδικασίες και δίνοντάς τους «μαθήματα» απόρριψης και εκδίκησης.

  • Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση
  • Ζητάμε να σταματήσει να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών
  • Να καταργηθεί άμεσα η «πράξη νομοθετικού περιεχόμενου» δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών
  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
  • Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την ημέρα της δίκης, δηλαδή την Παρασκευή 29/10/2010 (ώρες 11 – 2) για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να εκφράσουν, με την παρουσία τους στο δικαστήριο, τη συμπαράσταση στους μαθητές τους.”

(τέλος ανακοίνωσης)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;