Πρέπει να πηγαίνουμε στο γραφείο;

Από neolaia.gr Team 20 Οκτωβρίου 2010

Η Cisco ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας διεθνούς μελέτης για τον χώρο εργασίας που αποκαλύπτει ότι τρεις στους πέντε εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται πια να βρίσκονται στο γραφείο έτσι ώστε να είναι παραγωγικοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Ασία και στη Λατινική Αμερική.

Δύο στους τρεις εργαζόμενους που συμμετείχαν στην έρευνα (66%) πιστεύουν ότι το τμήμα Πληροφορικής θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή – προσωπική ή εταιρική – για πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα, εφαρμογές και δεδομένα οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, ενώ περιμένουν οι τύποι συσκευών να συνεχίσουν να διαφοροποιούνται.

  • Στο μέλλον οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η γκάμα συνδεδεμένων στο δίκτυο τερματικών συσκευών θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει μη παραδοσιακές συσκευές όπως, για παράδειγμα, τηλεοράσεις και οθόνες πλοήγησης σε οχήματα.
  • Για τους εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα, εφαρμογές και δεδομένα εκτός γραφείου, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%) παραδέχτηκαν ότι εργάζονταν από δύο έως και τρεις ώρες την ημέρα επιπλέον, ενώ το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δούλευε τέσσερις ώρες ή περισσότερο.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιπλέον ώρες δεν μεταφράζονται αναγκαστικά σε πάντα συνδεδεμένους εργαζόμενους. Απλά επιθυμούν τη δυνατότητα να διατηρούν μία ισορροπία ζωής – εργασίας τις ώρες που εργάζονται εν κινήσει.

  • Οι εργαζόμενοι επίσης πιστεύουν ότι η ευελιξία να εργάζονται από οποιοδήποτε σημείο θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία (13%), την επιλογή της εργασίας τους (12%) και το ηθικό (9%).

Για παράδειγμα, δύο στους τρεις υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο (66%) δήλωσαν ότι θα δέχονταν μία εργασία με μικρότερη αμοιβή και μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τη χρήση συσκευής παρά μία εργασία με μεγαλύτερη αμοιβή, αλλά χωρίς αυτήν την ευελιξία.

Το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο σε κάποιες χώρες, όπως η Ισπανία (78%), παρά τα οικονομικά προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ