Αναχάπαρα Live @ GLAM Bar, Γκάζι 16/10

Από Χρήστος Πανάγος 14 Οκτωβρίου 2010

Οι Αναχάπαρα είναι ένα ελληνόφωνο alternative rock σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Πάρη και Γιάννη Πιχαρίδη στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τη δημιουργία των Αναχάπαρα, συμπίπτει με τα πρώτα τους χρόνια ως φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και παίρνει τελικά μορφή τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν δημιουργούν ένα νεανικό σχήμα και παίζουν σε συναυλίες και μουσικές σκηνές, πότε μόνοι τους, πότε με καλεσμένους επώνυμ…ους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Το 2006 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κράτα Κάτι από το Σκοτάδι» (3Pi®, Protasis). Το album έλαβε καλές κριτικές το το τραγούδι «Του Εχθρού μου το Φιλί» ξεχώρισε αμέσως από ένα σύνολο εννέα τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφορούν το CD Single «SINIORITA Single» (3Pi®).

Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra) και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε δική τους μουσική, στίχους και ενορχήστρωση καθώς και μία υπέροχη ηλεκτρική διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όπου φυσάει ο άνεμος».

Ο ήχος τους, που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και της ηλεκτρικής μπαλάντας, είναι έντονος, ρυθμικός και οι στίχοι τους σύγχρονοι και άμεσοι, χαρίζοντας μας τραγούδια γεμάτα ένταση και συναισθήματα.

Line Up

  • Πάρης Πιχαρίδης– Κιθάρα, Φωνή
  • Γιάννης Πιχαρίδης – Κιθάρα, Φωνή
  • Στέφανος Κοπανάκης – Μπάσο
  • Κώστας Αθανασόπουλος – Drums

www.anaxapara.com || www.myspace.com/anaxapara

Πληροφορίες

Αναχάπαρα Live @ Glam Bar (ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40, ΓΚΑΖΙ – ΤΗΛ. 210-3422554

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 [16/10/10] Είσοδος Ελεύθερη

Οι Αναχάπαρα στο κομμάτι «Του εχθρού μου το φιλί»

[youtube rbGtdrAtpm8]

(Δελτίο Τύπου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ