360-ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ presents: The Juan Atkins Experience

Ο “Godfather” της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής για δύο διαφορετικά DJ Set στην Αθήνα!

DJ SET
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου |Detroit Electro – Techno style | Είσοδος 10 ευρώ
Σάββατο 23 Οκτωβρίου |Influential dj set | Είσοδος 10 ευρώ

Ώρα έναρξης: 22.30

Red Bull Music Academy Workshop

Σάββατο 23 Οκτωβρίου |Ώρα έναρξης: 18.00 | Είσοδος ελεύθερη

Yoga Bala
(Ρήγα Παλαμήδου 5-7, Ψυρρή)

Hosted by OUTRO

Μία μοναδική εμπειρία από έναν πραγματικό θρύλο!
Με διπλή ποσότητα δίσκων στις αποσκευές του καταφθάνει τελικά ο Juan Atkins στην Αθήνα και οι λάτρεις της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μουσικής ετοιμάζονται να μοιραστούν μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες…

Τα πιο εκρηκτικά Techno και Electro tunes θα φέρουν, την πρώτη μέρα, αέρα από Detroit στο dancefloor τουYoga Bala ενώ, τη δεύτερη μέρα, θα ξεδιπλωθούν οι μελωδίες εκείνες που ενέπνευσαν τον Atkins και καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία του, όπως είναι η cosmic funk των Parliament-Funkadelic, τα φουτουριστικά bass lines των Kraftwerk, τα πρώιμα dance beat του Giorgio Moroder και άλλα πολλά classics αλλά και σπάνια tracks!

Red Bull Music Academy Workshop
Tο Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο Juan Atkins είναι καλεσμένος του Red Bull Music Academy, που θα πραγματοποιηθεί στo Υoga Bala. Οι λάτρεις του techno (και όχι μόνο) ήχου θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτησης σχετικά με την καριέρα του Juan Atkins, την ιστορία πίσω από την μουσική του Detroit, τις αρχικές του επιρροές αλλά και μερικά “tips“ παραγωγής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο workshop, στείλτε e-mail στο info@360records.gr, info@gr.redbull.com με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Short bio:
Όπως πριν από 100 περίπου χρόνια το πρώτο μοντέλο της Ford άλλαξε τον τρόπο που κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα, βάζοντας το Detroit στο χάρτη με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, έτσι και ο JuanAtkins κυκλοφόρησε, ως Model 500, τον πρώτο του δίσκο (“No UFO’s”, 1985) στην Metroplex, δημιουργώντας το παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο της dance μουσικής και το μουσικό είδος “Detroit Techno”.
Η ικανότητα του να δίνει ψυχή στις μηχανές κατέστησε τον Atkins όχι μόνο έναν από τους επιδραστικότερους καλλιτέχνες στο χώρο της dance μουσικής, αλλά και βασική έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικό μουσικό background, όπως είναι οι Radiohead, οι Neptunes και ο Timbaland.

Tip:
Το περιοδικό Wire, βίβλος των απανταχού τεχνόφιλων, προλόγισε κάποτε μια συνέντευξή του Juan Atkins γράφοντας πώς «όταν αυτός έπαιζε techno, οι σύγχρονοι ασκούμενοι στο είδος έπαιζαν σε σχολικές αυλές». Δεν είναι υπερβολή, είναι μάλλον ένας μετριοπαθής τρόπος να παρουσιάζεις τον τύπο που επινόησε τον όρο, θέλοντας να περιγράψει τη μουσική των Kraftwerk. Επομένως, ο χαρακτηρισμός «νονός του techno» είναι 100% κυριολεκτικός. Όλα αυτά στο Detroit στις αρχές τη δεκαετίας του ´80 όπου μαζί με τους παιδικούς του φίλους Derrick May και Kevin Saunderson προσπάθησαν να συνδυάσουν τις τεχνολογικές τους ανησυχίες, την αγάπη τους για την φουτουριστική λογοτεχνία και την επίδραση που είχε το funk στα μαύρα κορμιά τους. Ο Atkins συνεργάστηκε με τον Rick Davis κυκλοφορώντας κάποια ιστορικά tracks ως Cybotron και δυο δεκαετίες συνεχίζει ενεργά παραγωγές και DJing ως Model 500 και Infiniti, ενώ ανακαλύπτει νέα ταλέντα στο δικό του label Metroplex.

(δελτίο τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;