Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των μεταλλωρύχων

Από Γ. Τσαλίκης 13 Οκτωβρίου 2010

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την στιγμή, ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, για περισσότερο από δύο μήνες!

Πρώτος ανέβηκε ο 31 ετών Φλορένσιο Αβάλος, ο άνθρωπος που κινηματογράφησε τις σκηνές από το εσωτερικό του ορυχείου, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ακολούθησε ο 39χρονος Μάριο Σεπούλβεδα, που έπαιξε και το ρόλο του σχολιαστή στις μεταδώσεις.

Τρίτος που ανασύρθηκε κατά σειρά είναι ο Χουάν Ιγιάνες, 52 χρόνων, και ακολούθησε ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι, 23 χρόνων ο μοναδικός μη Χιλιανός μεταξύ των 33 μεταλλωρύχων. Ο πέμπτος μεταλλωρύχος που διασώθηκε είναι ο 19χρονος Τζίμι Σάντσες, ο νεότερος από τους εγκλωβισμένους. Στις 11:35 (ώρα Ελλάδας) βγήκε και ο έκτος μεταλλωρύχος Οσμάν Αράγια. Ο έβδομος μεταλλωρύχος που βγήκε στην επιφάνεια είναι ο Χοσέ Οχιέδα.

Συγγενείς των μεταλλωρύχων που εδώ και μήνες βρίσκονται στο σημείο, ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς μόλις αντίκρισαν τους ανθρώπους τους. Για «θαύμα» μίλησε ο Σ.Πινιέρα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί οι: Florencio Avalos, Mario Sepulveda, Juan Illanes, Carlos Mamani, Jimmy Sanchez, Osman Araya, Jose Ojeda, Claudio Yanez, Mario Gomez, Alex Vega.

Οι υπόλοιποι που αναμένεται να ανασυρθούν μέσα ώρες είναι οι: Edison Pena, Carlos Barrios, Victor Zamora, Victor Segovia, Daniel Herrera, Omar Reygadas, Esteban Rojas, Pablo Rojas, Dario Segovia, Yonni Barrios, Samuel Avalos, Carlos Bugueno, Jose Henriquez, Renan Avalos, Claudio Acuna, Franklin Lobos, Richard Villarroel, Juan Aguilar, Raul Bustos, Pedro Cortez, Ariel Ticona, Luis Urzua. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και υπολογίζεται να διαρκέσει συνολικά 48 ώρες.

Σας υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να παρακολουθείτε τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων live!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ