«Το Ταξίδι» της Βίβιαν Ιωάννου, από τους «DOS GATOS POBRES»

Από Γ. Τσαλίκης 12 Οκτωβρίου 2010

«Το Ταξίδι»

της Βίβιαν Ιωάννου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «DOS GATOS POBRES»

Δε βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;;;

Την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, αρχίζει «Το Ταξίδι» της Βίβιαν Ιωάννου, σε σκηνοθεσία της ίδιας, από την ομάδα «Dos Gatos Pobres», στο θέατρο STUDIO Κυψέλης (Το λευκό μπαστούνι είναι το τεχνικό βοήθημα που χρησιμοποιούν τα άτομα με πρόβλημα όρασης για να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια στην πορεία τους, στην προσπάθεια τους να κινούνται μόνοι, ανεξάρτητοι και με ασφάλεια.)

Πρόκειται για ένα ελληνικό σύγχρονο έργο, κοινωνικό με χιουμοριστικές ανατροπές, όπως είναι και η ζωή μας άλλωστε. Αφορά στη σχέση δύο αδελφών, η μια εκ των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τύφλωσης, και τη μεταξύ τους αλληλεξάρτηση και αγάπη. Στο «ταξίδι» ανακαλύπτουν τα όρια τους, τα όρια της ανοχής, τα όρια της αντοχής, τα όρια της αγάπης… αν αυτά υπάρχουν.

Η παράσταση, δοσμένη με ζωντάνια, φρεσκάδα και ακραίο ρεαλισμό από δυο νέες ηθοποιούς, τις «Dos Gatos Pobres» (Ζένια Θεοφανοπούλου και Έλενα Μιχαλάκη), συνδυάζει την πρόζα με την κίνηση και το τραγούδι, σε διδασκαλία και χορογραφίες Βίβιαν Ιωάννου, μουσική επιμέλεια και σύνθεση Δημήτρης Καραγάνης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Βίβιαν Βαλσάμη, ενώ τους φωτισμούς και τον ήχο επιμελείται ο Σοκόλ Τομτσίνι. Τη φωτογράφηση της παράστασης έκανε ο Γιώργος Λιβανός.

Σκηνοθεσία – χορογραφία : Βίβιαν Ιωάννου

Παραστάσεις από 15/10/2010 έως και 28/11/2010.

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο 21:15 & Κυριακή 20:00

Διάρκεια: 1 ώρα και 20΄ ( χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου : 12,00 € , με ποτό

«Studio ΚΥΨΕΛΗΣ»

Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης

ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 8819571 και 2130401873

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ