Όλα σε ένα από τη Wind!

Το πρώτο ενιαίο δίκτυο επικοινωνιών

Αρκετοί θα προσέξατε πιθανόν τη νέα τηλεοπτική καμπάνια της Wind για το πρώτο «ενιαίο» δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Δηλαδή, παροχή υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αλλά και ευρυζωνικού internet. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τί διαφορετικό έχει από τα άλλα μη ενοποιημένα δίκτυα. Και ο OTE έχει σταθερή και κινητή και internet και η Vodafone σε συνεργασία με τη HOL το ίδιο.

Ας δούμε τι λέει όμως η ίδια η Wind.

Η Wind λοιπόν έχει επενδύσει σε νέες υποδομές μέχρι τώρα περίπου 2 δις ευρώ. Το εθνικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κορμού βασίζεται σε

  • υποδομές οπτικών ινών,
  • πολυσημείων LMDS
  • και μικροκυματικών ζεύξεων.

Συνολικά το ενιαίο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας αξιοποιεί 4.000 χλμ. οπτικών ινών, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια καλώδια για τοπική και διεθνή διασύνδεση, καθώς και 30.000 χλμ. μικροκυματικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα πάντα με τη Wind προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων με τη χρήση εξελιγμένων λογισμικών και πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης, ενώ διαθέτει υπερεπαρκή χωρητικότητα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε περιόδους υψηλής ζήτησης (πχ. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ) διοχετεύοντας αυτόματα τις κλήσεις στο κοντινότερο ελεύθερο κέντρο.

Η μετάδοση του σήματος στην κινητή τηλεφωνία πραγματοποιείται μέσω των σταθμών βάσης που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γωνιά της χώρας ενώ οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet προσφέρονται στους συνδρομητές μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (LLU) με χρήση προηγμένης τεχνολογίας (DSLAM/MSAN). Επιπλέον, για την κάλυψη των αυξημένων τηλεπικοινωνιακών αναγκών μεγάλων εταιρικών πελατών η WIND παρέχει και υπηρεσίες Fiber to the Building (FTTB).

Επισημαίνεται ότι η WIND έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου (σύνορα με Αλβανία μέχρι Βουλγαρία και τις περιοχές που συνορεύουν με Τουρκία), πάνω από 500 σταθμούς βάσης για την κάλυψη των κύριων εθνικών οδικών αρτηριών ενώ 120 σταθμοί έχουν εγκατασταθεί σε παράκτιες περιοχές για επίτευξη κάλυψης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Στα δε νησιά του Αιγαίου έχουν τοποθετηθεί 475 σταθμοί.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως το νέο ενοποιημένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Wind είναι φιλικό προς το περιβάλλον, η λειτουργία του απαιτεί χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 30%, περιορίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
3'
30 - 31
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;