Το «Νησί» με υπότιτλους!

Από neolaia.gr Team 7 Οκτωβρίου 2010

Το Mega δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν ελληνική σειρά υποτιτλισμένη, μέσω της υπηρεσίας Teletext.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται πράξη στη μεγάλη παραγωγή του Mega «Το Νησί», τη σειρά που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική τηλεόραση. Ο υποτιτλισμός είναι η κυρίαρχη μέθοδος, που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες, για την απόδοση των προφορικών διαλόγων των ξένων προγραμμάτων. Ο υποτιτλισμός, μέσω Teletext, αποτελεί μία αξιόπιστη υπηρεσία που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στις Ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας ανθρώπους με προβλήματα ακοής αλλά και όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα προβολής.

Πως λειτουργεί η υπηρεσία Teletext
Ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα επιλογής της εμφάνισης των υπότιτλων, πατώντας το πλήκτρο Teletext του τηλεχειριστηρίου και πληκτρολογώντας τον αριθμό της σελίδας 888. Πατώντας το κόκκινο πλήκτρο FastText, ενώ βρίσκεται στη σελίδα 100 του Teletext, οδηγείται αυτόματα στη σελίδα των υπότιτλων. Πριν τη μετάδοση του επεισοδίου και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων, η σελίδα θα παραμένει διάφανη.
«Το Νησί» θα αποτελέσει την πρώτη ελληνική σειρά του Mega, που θα προσφέρει την δυνατότητα υποτιτλισμού, ενώ ο σταθμός θέτει ως στόχο τον υποτιτλισμό όλων των παραγωγών του σε βάθος χρόνου.

(Δελτίο τύπου του Mega)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ