Νέο Σχολείο | Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του

Από Χρήστος Πανάγος 7 Οκτωβρίου 2010

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια συνεχόμενη διαρροή δημοσιευμάτων που αναφέρονται στα σχέδια της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το λεγόμενο «Νέο Σχολείο». Αυτά που δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο αλλάζουν εντελώς τα προγράμματα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς διαμορφώνονται νέοι κύκλοι μαθημάτων.

Τα όσα όμως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (06/10/2010-σελ. 14-15) προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό. Διαβάζοντας το δημοσίευμα διαπιστώνει κανείς ότι η ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να καταργήσει το υποχρεωτικό μάθημα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τα σχολεία και να το αντικαταστήσει με ένα μάθημα επιλογής που φέρει τον τίτλο Ευρωπαϊκή Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών.

Προκαλούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για το λόγο που αυτό θα συμβεί. Μήπως θα πρέπει άμεσα η Υπουργός να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας και να μην αφήνει για επικοινωνιακούς λόγους το θέμα να αιωρείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

Η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση δεν θα μείνει θεατής στις εξελίξεις. Όσοι προσπαθούν να κόψουν κάθε δεσμό της Παιδείας με την Ελλάδα θα μας βρουν αντιμέτωπους. Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση δημόσια τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν καταργεί ή όχι το μάθημα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τα σχολεία.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ