Νέο Σχολείο | Παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια συνεχόμενη διαρροή δημοσιευμάτων που αναφέρονται στα σχέδια της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το λεγόμενο «Νέο Σχολείο». Αυτά που δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο αλλάζουν εντελώς τα προγράμματα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς διαμορφώνονται νέοι κύκλοι μαθημάτων.

Τα όσα όμως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (06/10/2010-σελ. 14-15) προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό. Διαβάζοντας το δημοσίευμα διαπιστώνει κανείς ότι η ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να καταργήσει το υποχρεωτικό μάθημα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τα σχολεία και να το αντικαταστήσει με ένα μάθημα επιλογής που φέρει τον τίτλο Ευρωπαϊκή Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών.

Προκαλούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για το λόγο που αυτό θα συμβεί. Μήπως θα πρέπει άμεσα η Υπουργός να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας και να μην αφήνει για επικοινωνιακούς λόγους το θέμα να αιωρείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

Η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση δεν θα μείνει θεατής στις εξελίξεις. Όσοι προσπαθούν να κόψουν κάθε δεσμό της Παιδείας με την Ελλάδα θα μας βρουν αντιμέτωπους. Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση δημόσια τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν καταργεί ή όχι το μάθημα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τα σχολεία.

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;