Το νερό είναι το μυστικό της δίαιτας

Από Χρήστος Πανάγος 30 Αυγούστου 2010

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων συμπέραναν ότι δύο ποτήρια νερό βοηθούν στην επιτυχία μιας δίαιτας, πριν από την ώρα του φαγητού. Επίσης επιστήμονες του Βιρτζίνια Τεκ με ελέγχους διαπίστωσαν πως όσοι έχουν στόχο να χάσουν το περιττό τους βάρος μπορούν να βοηθηθούν πίνοντας δύο ποτήρια νερό, τρεις φορές ημερησίως προ γεύματος πάντα.

Έτσι λοιπόν την την θεωρία τους την έκαναν πράξη οι επιστήμονες και την εφάρμοσαν σε 48 ενήλικες ηλικίας από 55 έως 75 ετών, τους οποίους και χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ακολούθησε ένα πρόγραμμα διατροφής λίγων θερμίδων και δεν κατανάλωνε νερό πριν από τα γεύματα.

Η δεύτερη ομάδα αντίθετα, ακολούθησε την ίδια δίαιτα πίνοντας νερό πριν από την αρχή των γευμάτων. Μέσα στο διάστημα δώδεκα εβδομάδων που διήρκεσε η έρευνα, όσοι έπιναν νερό έχασαν περίπου 7 κιλά, ενώ τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν πέντε κιλά. Προηγούμενες μελέτες είχανε δείξει ότι μεσήλικες και ηλικιωμένοι που κατανάλωναν δύο ποτήρια νερό προ γεύματος τελικά κατανάλωναν 75 έως 90 θερμίδες λιγότερο κατά το γεύμα.

Η Αμερικανίδα καθηγήτρια Μπρέντα Ντέιβι όπου και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Εταιρείας Χημείας σημείωσε ότι

H κατανάλωση ύδατος είναι τόσο αποτελεσματική μέσο δίαιτας επειδή, γεμίζει το στομάχι και χορταίνει με ένα υγρό που δεν έχει θερμίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ