Βάσεις 2010 | Οι πρώτοι των πρώτων!

Και το κλασσικό άρθρο με τους “πρώτους των πρώτων” δείχνει πως το μεθοδικό διάβασμα, η πίστη στο στόχο και ο σωστός προγραμματισμός πως είναι το μυστικό της επιτυχίας!

Μερικά απο τα παιδιά μίλησαν στην εφημερίδα “Τα Νέα”, διαβάστε παρακάτω τι είπαν:

Ζωή Τζήκα
23.456 μόρια (με τα ειδικά μαθήματα) 1η στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης «Το ήξερα ότι θα ήμουν μεταξύ των πρώτων».

Περίμενα ότι θα περνούσα μεταξύ των πρώτων στη σχολή και χαίρομαι διπλά γιατί αισθάνομαι ότι ανταποδίδω στους γονείς μου την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν» είπε στα «ΝΕΑ» η Ζωή. Η ίδια εξηγεί ότι χρειάστηκε τη φετινή χρονιά να καθορίσει τις προτεραιότητές της και να διαβάσει συστηματικά, αποφεύγοντας τις υπερβολές τόσο στη μελέτη όσο και στις εξόδους με φίλους για χαλάρωση.

Δημήτρης Ελευθερίου
19.896 μόρια 1ος στην Ιατρική Θεσσαλονίκης «Χρειάστηκε να διαβάσω πολύ»

«Ηθελα να περάσω στην Ιατρική και επέλεξα το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης γιατί είναι πιο κοντά στην πόλη μου» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο αριστούχος μαθητής. Γιος καθηγητών στα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και αθλητής του μπάσκετ, λέει ότι η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για εκείνον. «Χρειάστηκε να διαβάσω πολύ και να παρακολουθήσω μαθήματα στο φροντιστήριο, όμως είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να εισαχθώ και μάλιστα πρώτος στην Ιατρική», δηλώνει. Πλέον, όπως λέει, περιμένει με αγωνία να επισκεφτεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και να γνωρίσει από κοντά τη Θεσσαλονίκη.

Σταύρος Παγωνίδης
19.780 μόρια (με το ειδικό μάθημα) 2ος στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Ονειρεύομαι να γίνω διπλωμάτης»

Σπυριδούλα Μπομπολάκη
Νομική Αθήνας, 19.129 μόρια «Αρκετό διάβασμα, λίγος ύπνος»

Η Σπυριδούλα Μπομπολάκη ήθελε από μικρή να σπουδάσει Νομική και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. «Κούραση, αρκετό διάβασμα και λίγος ύπνος ήταν το καθημερινό μου πρόγραμμα και μόνο τα Σαββατοκύριακα, αν είχα χρόνο, έβγαινα», λέει.

Κατερίνα Παναγιώτου
Ιατρική Σχολή Αθηνών, 19.603 μόρια «Είχα σωστό πρόγραμμα»

«Ηταν μία απαιτητική χρονιά με πολλές θυσίες αλλά χωρίς υπερβολές», λέει η Κατερίνα Παναγιώτου, η οποία συγκέντρωσε 19.603 μόρια και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. «Από παλιά είχα σωστό πρόγραμμα στο διάβασμά μου, οπότε δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα σε αυτό. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

Ραφαήλ Παπαδόπουλος
1ος στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, 19.952 μόρια «Θέλω να κάνω τον κόσμο καλύτερο»

Πρώτος και τυπικά εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, ο μαθητής με τετραπληγία που συγκέντρωσε από τους μεγαλύτερους βαθμούς των τελευταίων ετών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με 19.952 μόρια (έγραψε τρία 20άρια, ένα 19,9 και δύο 19,8) μπορούσε να εισαχθεί σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούσε, όμως εκείνος προτίμησε το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, γιατί φιλοδοξεί «να κάνει καριέρα πολιτικού και τον κόσμο καλύτερο», όπως λέει. «Αισθάνομαι δικαιωμένος και περήφανος» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Ραφαήλ, ο οποίος ήταν ένας από τους καλεσμένος του Κάρολου Παπούλια στη φετινή επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη με τα σοβαρά κινητικά προβλήματα αγαπά τη λογοτεχνία και τα ρεμπέτικα και μαθαίνει να παίζει στον τζουρά τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;