Το θαύμα της ελπίδας 700 μέτρα κάτω από το έδαφος!

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Και αν δεν το πιστεύετε διαβάστε την ακόλουθη ιστορία που διαδραματίζεται στην Χιλή. Στις 5 Αυγούστου, 33 άντρες που δούλευαν στο μικρό ορυχείο χρυσού και χαλκού Σαν Χοσέ, κοντά στην πόλη Κοπιάπο της Βόρειας Χιλής,, όταν κατέρρευσε η κύρια σήραγγά του και εγκλωβίστηκαν 700 μέτρα από το έδαφος.

Για 17 μέρες, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και όλοι τους θεωρούσαν νεκρούς. Μέχρι που την Κυριακή, οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι έδεσαν ένα σημείωμα στο τρυπάνι που είχε ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο όση ένα γκρέιπφρουτ μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται. Έκαναν έτσι γνωστό ότι είναι ζωντανοί και οι διασώστες ετοιμάζονται να ανοίξουν μια μεγαλύτερη τρύπα για να τους ανεβάσουν στην επιφάνεια.

«Η διάνοιξη ορύγματος με διάμετρο 66 εκατοστά θα απαιτήσει τουλάχιστον 120 ημέρες μόνος. Του τέστιν; Θα μείνουν εκεί για τους επόμενους 4 μήνες! Πώς θα επιβιώσουν;

Οι διασώστες σχεδιάζουν να τους στείλουν από την τρύπα που έχουν ανοίξει αμπούλες με τροφή, ζελέ ενυδάτωσης και τον εξοπλισμό για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους. Επίσης, μέσω της τρύπας και ειδικών μηχανημάτων, κατάφεραν να έχουν εικόνα από τους 33 άντρες, αν και δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν ηχητική επαφή.

Δεξαμενές νερού και ανοίγματα εξαερισμού τούς βοήθησαν να επιβιώσουν, τα τρόφιμα που είχαν όμως ήταν πολύ περιορισμένα. Για φωτισμό χρησιμοποιούν τα φώτα οχημάτων που βρίσκονται στη στοά. Υγειονομικοί αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι έχουν χάσει 8- 9 κιλά ο καθένας!

Αμφιβάλει ακόμα κανείς ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία;

Όλη η ιστορία σε γράφημα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;