Μποτιλιάρισμα 205χλμ και 10ημερών στην Κίνα, και συνεχίζει..

Από Γ. Τσαλίκης 24 Αυγούστου 2010

Οκ, δεν είναι αστείο. Μιλάμε για το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα της ιστορίας, όπου οι πιο τυχεροί κινούνται 1,75 χιλιόμετρα την.. ημέρα!

Ας το πάρουμε από την αρχή. Βρισκόμαστε στην ταχείας κυκλοφορίας λεωφόρο, Πεκίνου-Zhangjiakou. Δρόμος μείζονος σημασίας, αφού τροφοδοτεί και τις δύο περιοχές με πολύτιμα προϊόντα, καθώς επίσης αποτελεί και το πέρασμα που οδηγεί στην εσωτερική Μογγολία.

Τι προξένησε όμως το τεράστιο μποτιλιάρισμα; Κακοτεχνίες στους δρόμους, οι οποίοι θα επισκευαστούν και θα είναι έτοιμοι στα μέσα του Σεπτέμβρη(!), καθώς επίσης το γεγονός ότι η πλειονότητα των οχημάτων είναι φορτηγά, αποτελούν τα κύρια αίτια του μποτιλιαρίσματος.

Τα χειρότερα έρχονται ωστόσο αφού και οι γύρω δρόμοι έχουν γεμίσει με φορτηγά, που περιμένουν να… ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Κινέζοι αξιωματούχοι, δηλώνουν, πως το μποτιλιάρισμα θα ανακουφιστεί όταν τελειώσουν τα έργα, γύρω στις 17 Σεπτέμβρη..

Τέλος, σε περίπτωση που αναρωτιέστε πως ζουν, υπάρχουν ήδη πλανόδιοι, που πουλάνε τσιγάρα, συσκευασμένα nοοdles και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές όμως, ιδιαίτερα τσιμπημένες…

Και μετά λέμε για την Κατεχάκη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ