Ελλάδα-Σερβία | Αφέθηκε ελεύθερος ο Νέναντ Κρίστιτς

Από Χρήστος Πανάγος 20 Αυγούστου 2010

Ύστερα από εντολή εισαγγελέα αφέθηκε σήμερα ελεύθερος ο Νέναντ Κρίστιτς, ο οποίος συννελήφθει εχτές στο ξενοδοχείο που διέμενε η εθνική ομάδα της Σερβίας για την κατηγορία πρόκλησης και σωματικής βλάβης, ύστερα από τον αγώνα με την εθνική μας στο ΟΑΚΑ.  Όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο το βίντεο αποκαλύπτει ότι ο Κρίστιτς πέταξε μία καρέκλα η οποία είχε ως αποδέκτη τον Γιάννη Μπουρούση τραυματίζοντας τον στο κεφάλι. Ο αθλητικός εισαγγελέας κύριος Κώστας Σιμιτζόγλου είχε διατάξει  τη σύλληψη του ύστερα από μήνυση του Μπουρούση και σήμερα ο Σερβος αφέθηκε ελεύθερος.

επίσης διαβάστε  Ελλάδα-Σερβία | Μηνύσεις-Τιμωρίες-Απίστευτες Δηλώσεις

Για τα θλιβερά γεγονότα εξέφρασε την άποψή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης λέγοντας ότι «Είναι λυπηρό σ’ ένα φιλικό αγώνα μεταξύ δυο μεγάλων ομάδων διεθνούς εμβέλειας με παίκτες υψηλού επιπέδου να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους έκτροπα. Η φιλία μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού και η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ούτε μπορούν να αποδεχθούν, ούτε έχουν την πολυτέλεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να επιτρέψουν παρόμοια γεγονότα. Η ελληνική δικαιοσύνη ενήργησε στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της και θα ακολουθηθεί ο δρόμος που υπαγορεύουν οι νομοί του κράτους.

Η πολιτική ηγεσία όμως του υπουργείου μας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί παρόμοιες πρακτικές, ειδικώς όταν προέρχονται από όσους φέροντας το βάρος του εθνικού εμβλήματος δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους, αλλά την πατρίδα τους.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μπροστά στα φαινόμενα της βίας στον αθλητικό χώρο δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ανοχή.

Θα πράξουμε αυτό που επιβάλλει ο πολιτισμός μας, το δικαιϊκό μας σύστημα, και ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός.»