Παγωτό…που θα μας κάνει καλό!

Από neolaia.gr Team 10 Αυγούστου 2010

Το όνειρο κάθε ανθρώπου – μικρού και μεγάλου θα ήταν η απόλαυση, χωρίς ενοχές, ενός παγωτού που δεν θα είναι πολύ ανθυγιεινό όπως τα σημερινά, αλλά το οποίο, θα κάνει καλό στην υγεία, επειδή θα περιέχει ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.

Ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά (προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι λεγόμενες «ελεύθερες ρίζες») και προβιοτικά (εντερικά βακτήρια που βοηθάνε στην πέψη).

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα έχουν έτοιμο ένα δοκιμαστικό παγωτό σε έξι μήνες, ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζουν ότι ένα τέτοιο παγωτό μπορεί να βγει στην αγορά. Βέβαια, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, αν και όταν το παγωτό φθάσει στα καταστήματα, δεν θα πρέπει οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά και να… το ρίξουν μόνο στα παγωτά.

Πάντως οι αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν ότι το υγιεινό παγωτό τους, όταν θα είναι έτοιμο, δεν θα έχει άσχημη γεύση, αλλά πιθανότατα δεν θα έχει και τη σούπερ-γεύση που ονειρεύεται κανείς σε ένα παγωτό, παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα το αγοράσουν.

Ο στόχος δεν είναι πάντως εύκολο να επιτευχθεί, επειδή οι υγιεινές νέες ουσίες που πρέπει να προστεθούν, έχουν συχνά πικρή ή γενικά δυσάρεστη γεύση και επιπλέον επηρεάζουν την υφή του παγωτού.

chrissa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ