Όχι στις βουβουζέλες από τη FIBA

Από neolaia.gr Team 3 Αυγούστου 2010

Βουβουζέλες. Όλοι θα έχετε στο μυαλό σας τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει κατα τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Σε λίγες μέρες όμως ξεκινάει και το Μουντομπάσκετ στη Τουρκία και η FIBA πήρε την απόφαση απο τώρα να απαγορεύσει τη χρήσης της κυρίως για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η FIBA προειδοποιεί του φιλάθλους ότι αν προσπαθήσουν να περάσουν στο γήπεδο βουβουζέλες, αυτές θα κατάσχονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα τόνισε ότι αν κάποιος καταφέρει και εισέλθει με βουβουζέλα ξεγελώντας την ασφάλεια, αυτομάτως θα αποβάλλεται από το γήπεδο, ενώ θα του απαγορευτεί η είσοδος στα υπόλοιπα ματς της διοργάνωσης. Επίσης η απαγόρευση περιλαμβάνει και τις κόρνες που μπορούν να παράγουν ήχους με ντεσιμπέλ ικανά να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία των θεατών.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν τόνισε σχετικά: «Η βουβουζέλα δεν ενδείκνυται σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα γήπεδα του μπάσκετ. Είναι ένα πολύ δυνατό όργανο και κάποιοι ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα επίπεδα ντεσιμπέλ και η συχνότητα της, μπορούν να βλάψουν την ακοή. Επίσης αυτοί οι δυνατοί ήχοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην επικοινωνία των διαιτητών κάτι που θα έχει αρνητική επίδραση στο παιχνίδι».