Όχι στις βουβουζέλες από τη FIBA

Βουβουζέλες. Όλοι θα έχετε στο μυαλό σας τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει κατα τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Σε λίγες μέρες όμως ξεκινάει και το Μουντομπάσκετ στη Τουρκία και η FIBA πήρε την απόφαση απο τώρα να απαγορεύσει τη χρήσης της κυρίως για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η FIBA προειδοποιεί του φιλάθλους ότι αν προσπαθήσουν να περάσουν στο γήπεδο βουβουζέλες, αυτές θα κατάσχονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα τόνισε ότι αν κάποιος καταφέρει και εισέλθει με βουβουζέλα ξεγελώντας την ασφάλεια, αυτομάτως θα αποβάλλεται από το γήπεδο, ενώ θα του απαγορευτεί η είσοδος στα υπόλοιπα ματς της διοργάνωσης. Επίσης η απαγόρευση περιλαμβάνει και τις κόρνες που μπορούν να παράγουν ήχους με ντεσιμπέλ ικανά να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία των θεατών.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν τόνισε σχετικά: «Η βουβουζέλα δεν ενδείκνυται σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα γήπεδα του μπάσκετ. Είναι ένα πολύ δυνατό όργανο και κάποιοι ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα επίπεδα ντεσιμπέλ και η συχνότητα της, μπορούν να βλάψουν την ακοή. Επίσης αυτοί οι δυνατοί ήχοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην επικοινωνία των διαιτητών κάτι που θα έχει αρνητική επίδραση στο παιχνίδι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;