Τέλος για τις ταυρομαχίες στην Καταλονία

Από neolaia.gr Team 28 Ιουλίου 2010

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας αποφάσισε την απαγόρευση των ταυρομαχιών, μιας παράδοσης που έχει χαρακτηρίσει ολόκληρη την Ισπανία. Με αυτό το νόμο, η Καταλονία γίνεται η πρώτη περιοχή της Ισπανίας που καταργεί τις ταυρομαχίες.

Με το νόμο που ψηφίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, αποφασίστηκε ότι σε 17 μήνες από σήμερα δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ταυρομαχιών εντός των διοικητικών ορίων της Καταλονίας. Εκτιμάται ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την αρχή του τέλους για τις ταυρομαχίες στην Ισπανία.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της περιοχής έγινε μετά από υποβολή αίτησης που υπέγραψαν 180.000 πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ταυρομαχίες είναι βάρβαρες και ξεπερασμένες και ότι η πλειονότητα του κοινού που τις παρακολουθεί είναι ξένοι τουρίστες. Οι ταυρομαχίες θα σταματήσουν οριστικά από το 2012, οπότε θα κλείσει η τελευταία αρένα στη Βαρκελώνη, η θρυλική La Monumental.

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Humane Society International που δραστηριοποιείται στην Καταλονία με τη συμμετοχή και πολιτικών προσωπικοτήτων, ετησίως θανατώνονται 250.000 ταύροι στις αρένες των ταυρομαχιών. Τα ζώα λαμβάνουν πολλά πλήγματα με ξίφη και βιώνουν αργό και βασανιστικό θάνατο μπροστά στο κοινό.

Οι ρίζες των ταυρομαχιών ανάγονται στην Ισπανία του 711 μ.Χ. Το αγώνισμα είναι δημοφιλές στην Πορτογαλία και στη νότια Γαλλία, ενώ ταυρομαχίες λαμβάνουν χώρα στην Κολομβία, τη Βενεζουέλα, το Περού, το Μεξικό και τον Ισημερινό. Σε ορισμένες χώρες η θανάτωση ταύρου στην αρένα είναι παράνομη.

Πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ