Google Nexus One | The End

Το Google Nexus One παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τη Google ως το κινητό-πρότυπο για τους κατασκευαστές που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα Android. Πολλοί θεώρησαν ότι αυτή η κίνηση είχε ως στόχο να πλήξει άμεσα την Apple και το iPhone. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύθηκε στις πωλήσεις.

Πριν λίγες ημέρες, η Google ανακοίνωσε την παύση της διάθεσης του Nexus One απευθείας από το site που η ίδια δημιούργησε για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η δημιουργία του Nexus One είχε ως στόχο να λειτουργήσει η συσκευή αυτή ως πρότυπο για τις υπόλοιπες εταιρίες (Motorola, HTC, κλπ.) και παράλληλα, ως κίνητρο για τη δημιουργία ανταγωνιστικών συσκευών. Ένας στόχος που, σύμφωνα με τη Google, έχει εκπληρωθεί, καθώς συσκευές όπως το HTC Evo 4G και το HTC Incredible προσφέρουν στους καταναλωτές επιλογές που έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση, πλέον, με το iPhone.

Ωστόσο, οι πωλήσεις του Nexus One δεν θα σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω δηλαδή των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα, το Nexus One θα είναι διαθέσιμο στους developpers που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για την ανάπτυξη καινούριων εφαρμογών.

Όσον αφορά τη δημιουργία του Nexus Two, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, αλλά οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Google δεν έχει στα σχέδιά της τη δημιουργία του.

Συντάκτης: Θοδωρής Καψιμάλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;