Δύο εκατομμύρια Γερμανοί κάνουν πάρτι!

Από neolaia.gr Team 20 Ιουλίου 2010

«Προσοχή στην Α40», προειδοποίησε τους Γερμανούς οδηγούς ραδιοφωνικό δελτίο για την κυκλοφορία, το πρωί της Κυριακής. «Το κομμάτι μεταξύ Μπόχουμ και Ντόρτμουντ είναι κλειστό, λόγω του μεγαλύτερου τραπεζιού στον κόσμο».

Υπολογίζεται ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή –ένα εκατομμύριο από αυτούς με τα ποδήλατά τους– σε μια γιορτή στην εθνική οδό μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπόχουμ, στη δυτική Γερμανία. Η εκδήλωση ήταν μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ στην περιοχή του Ρουρ, με το όνομα «Νεκρή Φύση».

Οι αυτοκινητόδρομοι της Γερμανίας, γνωστοί για τη μέση ταχύτητά τους που είναι πολύ μεγαλύτερη από 130 χιλιόμετρα την ώρα, έπεσαν σχεδόν σε μηδενικό μέσο όρο καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ έκλεισαν την κεντρική αρτηρία μ’ ένα τραπέζι 37 μιλίων που στήθηκε για την πολιτιστική γιορτή. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονταν αυστηρά. Ο εκπρόσωπος της εκδήλωσης, Oliver Henig ανέφερε ότι το τεράστιο αυτό τραπέζι απαρτιζόταν από 20 χιλιάδες μεμονωμένα τραπέζια. Ο αυτοκινητόδρομος, που διασχίζει τη Βόρεια πλευρά της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι συνήθως ένας από τα πιο πολυσύχναστους στην Ευρώπη.

Το Ρουρ επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010. Για πρώτη φορά η διάκριση αυτή αποδόθηκε σε μια μικρότερη περιοχή και όχι σε πόλη, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα.

Πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ