2ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ Νεολαίας

2ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ Νεολαίας του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη, Άνω Γατζέα Πηλίου 22 με 25 Ιουλίου

Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη τριών κρίσεων, την εθνική, την οικονομική και την κοινωνική κρίση, με φόντο μια πλανητική οικολογική κρίση. Ωστόσο, η τακτική των ελληνικών ελίτ ήταν να επιβάλουν το φίμωμα σε όποια φωνή ασκούσε κριτική στις αδιέξοδες πολιτικές που επέλεγαν. Το αποτέλεσμα αυτής της σιωπής ήταν ο ελληνικός λαός να οδηγείται σε μια καταναλωτική αφασία και σε μια πολιτική αδιαφορία και απαξίωση, την ίδια στιγμή που η χώρα όδευε προς το χείλος του γκρεμού.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που η νεο-οθωμανική Τουρκία γιγάντωνε τις υπηρεσίες του προξενείου στη Θράκη, ο ελληνικός λαός βομβαρδιζόταν από τις εθνομηδενιστικές «μελέτες» των πρόθυμων κονδυλοφόρων των ΜΚΟ ή του Σόρος. Την ίδια στιγμή που ο παραγωγικός ιστός της χώρας διαλυόταν και το έλλειμμα διογκωνόταν ανεξέλεγκτα, οι Έλληνες εθίζονταν στα καταναλωτικά δάνεια και ζούσαν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο.

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και η νεολαία. Κατανάλωσε όλα τα προβαλλόμενα ως «αγαθά» του 21ου αιώνα και επέλεξε τους πιο εύκολους δρόμους για να αποκτήσει το διαβατήριο για τον καταναλωτικό παράδεισο. Αποστασιοποιήθηκε από κάθε συλλογικό όραμα ή δράση, θεοποίησε την ατομική επιτυχία των γιάπηδων της Νέας Υόρκης ή την υποτιθέμενη ριζοσπαστικότητα του εναλλακτικού λάιφ στάιλ και της τζίβας. Άνεχόταν αφενός το κάψιμο της σημαίας, δεν αντιδρούσε ωστόσο στον πόλεμο που γινόταν καθημερινά εις βάρος της ιστορικής μνήμης. Δυσανασχετούσε για τα χιλιάδες καμένα δέντρα, αλλά δεν συμμετείχε στις αναδασώσεις.

Η φούσκα όμως που μεθοδικά έκτιζαν τα τζάκια, οι επιφανείς διανοούμενοι, οι τράπεζες και τα «μεγάλα κανάλια» έσκασε. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τις κατοχικές ντιρεκτίβες της Τρόικας, τον ωμό επεκτατισμό της Τουρκίας, που κάθε μέρα γίνεται ορατός στους αιθέρες του Αιγαίου, και τον πόλεμο όλων εναντίον όλων που εξέθρεψε ο ατομικισμός. Υπάρχει διέξοδος;

Για να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να ανατρέξουμε στις έννοιες του κοινοτισμού, της αλληλεγγύης των κοινοτήτων και των γενεών, της εθνικής συνοχής, σε αυτές τις έννοιες που άλλοτε μας έδωσαν την απάντηση για τον τρόπο που μπορούμε να βγούμε από τη δεινή μας θέση. Ο λαϊκός πολιτισμός, η αντιστασιακή κουλτούρα και οι κρυφοί ναοί της γνώσης, η στενή επαφή με τους αδερφούς βαλκάνιους λαούς και η προσήλωση σε ένα συλλογικό απελευθερωτικό όραμα, όλα αυτά, άλλοτε, οδήγησαν στη χειραφέτηση και στην αυγή μια νέας εποχής. Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτή την προοπτική είναι η νεολαία, διότι η εγρήγορσή της και η αγωνιστική της ετοιμότητα μπορεί να δώσει σάρκα και οστά σε αυτό το εναλλακτικό όραμα.

Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέξαμε στις 22 με 25 Ιουλίου να συγκεντρωθούμε νέες και νέοι στην Άνω Γατζέα Πηλίου, για να δούμε από κοινού τι συμβαίνει στη χώρα μας, πώς μπορούμε να αντισταθούμε στη νέα πραγματικότητα και ποια μπορεί να είναι η οραματική έξοδος μπροστά σε αυτή την τριπλή κρίση. Σας περιμένουμε όλες και όλους σε ένα εναλλακτικό και αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ, διότι μόνο μέσα από τη συμμετοχική πλουραλιστική συζήτηση και τη δράση είναι δυνατόν να βρεθούν οι άξονες μιας εναλλακτικής πολιτικής στρατηγικής.

Το γέλιο, το κέφι και η ζωντάνια θα είναι ο μόνιμος κοινός παρονομαστής των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, όπως μας έδειξε και η περσινή μας συνάντηση. Καλή μας αντάμωση!!!

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της διοργάνωσης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;