Όλοι βουλιάζουν αργά και σταθερά…

Από neolaia.gr Team 17 Ιουλίου 2010

Μεγάλη ανασφάλεια και απαξίωση του πολιτικου΄συστήματος καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αξία».

Το 74% των ερωτηθέντων απαντά πως έχει χειροτερεύσει η οικονομική του κατάσταση, ενώ εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε λάθος κατεύθυνση με ποσοστό 63%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αναφέρει το 56% είναι φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, ενώ ένα 12% αναφέρει την ανεργία. Παράλληλα, το 65% θεωρεί πως η οικονομική κατάσταση της χώρας θα υποβαθμιστεί, ενώ άλλο ένα 65% δήλωσε πως έρχονται πέτρινα χρόνια.

Σχετικά με το Μνημόνιο, το 43% ζητά απεμπλοκή, το 34% τήρηση των όρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 10% λέει ότι δεν γνωρίζει τους όρους ή το Μνημόνιο. Ένα επιπλέον 13% δηλώνει άγνοια ή άρνηση να απαντήσει.

Στα ύψη επίσης είναι και η δυσαρέσκεια απο τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 83% ενώ απο τη Νέα Δημοκρατία στο 90%. Η απαξίωση των κομμάτων είναι συντριπτική με το 64% να δηλώνει πως κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους, ενώ το 59% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα. Μάλιστα, το 60% θα ψήφιζε λευκό εάν γίνονταν εκλογές σήμερα.

Τέλος,ο δικομματισμός κινείται στο 65% και η «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πέφτει στις 6 μονάδες.

Τέλος, όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,5%, η ΝΔ 29,5%, ενώ ενισχυμένο δείχνει το ΚΚΕ που ξεπερνά το 12%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 5%. Τα άλλα κόμματα της Αριστεράς διατηρούν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5% και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 2%.