Αποποιείται των ευθυνών για τη δολοφονία ο Β. Σαραλιώτης

Αθώος δήλωσε κατά την απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει ευθύνη για ό,τι συνέβη. Ο Β. Σαραλιώτης, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου στις 06/12/2008 στα Εξάρχεια.

Ο ειδικός φρουρός υποστήριξε ότι «Όταν έριξα κροτίδες κρότου λάμψης οι άνθρωποι που βρίσκονταν απέναντι μου σταμάτησαν να πετούν αντικείμενα προς το μέρος μας και κατάλαβα ότι έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε» σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». «Του λέω “πάμε”, γυρίζω το κεφάλι και αμέσως ακούω τον πυροβολισμό. Τα έχασα, δεν το περίμενα. Θεωρώ ότι πυροβόλησε ψηλά για εκφοβισμό» πρόσθεσε.

Χθες, Τρίτη, ολοκληρώθηκε η απολογία του βασικού κατηγορούμενου Επ. Κορκονέα. Από το «σφυροκόπημα» ερωτήσεων του εισαγγελέα της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, Χαράλαμπου Λακαφώση προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου μαθητή. Ο εισαγγελέας, μέσω των απανωτών ερωτήσεών του, θέλησε να δώσει μία εικόνα για την αλληλουχία των κινήσεων του ειδικού φρουρού.

Με τις ερωτήσεις του, ο εισαγγελέας ανάγκασε τον κατηγορούμενο να παραδεχθεί εμμέσως ότι πρώτη επίθεση που δέχθηκε το περιπολικό δεν ήταν υψηλής επικινδυνότητας ούτε ήταν σφοδρή, αφού επρόκειτο για ρίψη ενός μπουκαλιού και δύο αντικειμένων στην πίσω πλευρά του οχήματος, ενώ μίλησε για 15 άτομα, χωρίς να δώσει σαφείς διευκρινήσεις για το τι έκαναν αυτά.

Σε ερωτήσεις για το αν επιτέλεσε το καθήκον το ως αστυνομικός εκείνο το βράδυ και αν λειτούργησε ώστε αποφευχθούν οι συγκρούσεις, ο Κορκονέας απάντησε αρνητικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον άτυχο Αλέξη, αλλά υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του, ενώ αν γύριζε πίσω τον χρόνο και βρισκόταν ξανά στην ίδια θέση, δεν θα γύριζε πίσω στη Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα, αφού δεν πίστεψε ότι θα υποστεί επίθεση.

Ο κατηγορούμενος πάντως, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου, για το αν επιδοκιμάζει οποιαδήποτεαναφορά σε βάρος της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
67'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;