Greenpeace | Πράσινη Ανάπτυξη στο Αλιβέρι

Η πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Με αυτό το σύνθημα, η Greenpeace και η τοπική κοινωνία του Αλιβερίου καλούν την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ να ξεκινήσουν από αύριο κιόλας την πράσινη επανάσταση από το Αλιβέρι, το πρώτο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Για το λόγο αυτό, η τοπική κοινωνία σε συνεργασία με την Greenpeace κατέθεσε σήμερα σχετική πρόταση για πράσινες επενδύσεις στην περιοχή, με αιχμή του δόρατος την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50MW.

Πιο συγκεκριμένα, στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι (όπου ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της χώρας), παραμένουν ανεκμετάλλευτα 2.500 στρέμματα εγκαταλειμμένης γης ιδιοκτησίας ΔΕΗ, στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50MW. Ανταποδοτικά, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης της περιοχής, όπως ανάπτυξη περιαστικού πρασίνου, ανάδειξη του οικισμού και των σημαντικών κτιρίων του ορυχείου και δημιουργία σχολής ενεργειακών τεχνολογιών της ΔΕΗ ή του Δημοσίου.

‘Κρατήσαμε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας άμυνα κατά του λιθάνθρακα. Τώρα περνάμε στην επίθεση με την πρόταση που καταθέτουμε από κοινού με την τοπική κοινωνία για πράσινες επενδύσεις στο Αλιβέρι. Περιμένουμε πλέον από τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να σκοράρει’, σχολίασε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Συντονιστής Εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

‘Από το Αλιβέρι ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός και η ανάπτυξη της χώρας πριν από περισσότερο από μισό αιώνα. Η πρόταση για πράσινη ανάπτυξη στο Αλιβέρι, δεν έχει όμως ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, είναι η διέξοδος για την τοπική κοινωνία που ασφυκτιά και αγωνιά για το μέλλον της’, επεσήμανε ο Γιώργος Λαγανάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαζικών Φορέων Αλιβερίου

Η πρόταση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Αλιβέρι, έρχεται λίγες μέρες πριν την κατάθεση το σχεδίου δράσης για τις ΑΠΕ που θα κατατεθεί καθυστερημένα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου και η Greenpeace ζητούν συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την εξέταση της πρότασης που κατατέθηκε σήμερα.

Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;