Το Facebook αποκτά... πλήκτρο πανικού!

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook συμφώνησε να εγκαταστήσει ένα “πλήκτρο πανικού” με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανήλικων χρηστών, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση για την προστασία των παιδιών.

Η νέα αυτή εφαρμογή, η οποία ακολουθεί μία μακρά εκστρατεία του Κέντρου για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP), θα επιτρέπει στα παιδιά και στους εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

Η σχετική εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες ηλικίας 13 με 18 ετών και θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους, ανακοίνωσε η CEOP.

“Γνωρίζουμε μιλώντας με τους παραβάτες ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο”, είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η ανάγκη να ληφθούν τέτοια μέτρα έγινε επιτακτική προς το τέλος του περασμένου χρόνου όταν η 17χρονη Ασλι Χολ απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως έφηβος στο Facebook.

“Μαζί επινοήσαμε έναν νέο τρόπο να βοηθήσουμε τα νεαρά άτομα να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο”, δήλωσε η Τζοάνα Σιλντς, αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;