Αναζητούνται τρόποι για πιο γρήγορο Internet

Τρόποι για πιο γρήγορο Internet αναζητούνται από τον καθηγητή Vincent Chan και την ομάδα του στο ινστιτούτο τεχνολογίας MIT. Ειδικότερα, η ομάδα του Chan είναι πεπεισμένη ότι το πολύ σε πέντε χρόνια από τώρα το Internet θα είναι το αδύνατο σημείο για τους υπολογιστές, αφού εκτιμάται ότι η ταχύτητά του δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές επιδόσεις των υπολογιστών.

Έτσι, η ομάδα του καθηγητή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκτεταμένη χρήση οπτικών ινών είναι αναγκαία συνθήκη για την αύξηση των ταχυτήτων. Σημειώνεται ότι, οι οπτικές ίνες χρησιμοποιούνται και σήμερα σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, οι ταχύτητες δεν είναι ανάλογες των προσδοκιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το πρόβλημα βρίσκεται στα optical routers, τα οποία ανακατευθύνουν τα σήματα. Και αυτό γιατί για να γίνει το redirection, τα οπτικά σήματα μετατρέπονται σε ηλεκτρικά και μετά πάλι σε οπτικά και εκεί ακριβώς εντοπίζονται οι καθυστερήσεις.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που την ονόμασαν Flow Switching. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται σε μια πολύ απλή αρχή. Την αφαίρεση των ενδιάμεσων optical routers. Εάν οι πόλεις και τα χωριά συνδεθούν απευθείας μεταξύ τους θα διαμορφωθεί ένα τεράστιο δίκτυο χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς. Και έτσι, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής και η ομάδα του, η ταχύτητα του Internet γίνεται από 100 έως και 1000 φορές γρηγορότερη.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;