Γενική απεργία κατά του ασφαλιστικού (σχετικά με τα ΜΜΜ)

Σε νέα 24ωρη γενική απεργία προχωρούν αύριο, Πέμπτη, 8 Ιουλίου, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) , ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δεν θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό, τα μπλε λεωφορεία, το τραμ, τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος. Την Πέμπτη δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, οι εργαζόμενοι στο μετρό είχαν αποφασίσει να διαφοροποιήσουν τη στάση τους σχετικά με την απεργία και ανακοίνωσαν ότι οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα, προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Ωστόσο, με νεότερη ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε ότι το μετρό δεν θα κινηθεί τελικά αύριο, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων, για τη στάση που θα τηρήσουν στην αυριανή απεργία. Τελικά, οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα πλοία αφού στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) θα προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας, από 10.00-14.00 και αναμένεται να ακυρωθούν αρκετές πτήσεις ως εκ τούτου. Οι ελεγκτές, που απειλούν και με 24ωρη απεργία στις 14 Ιουλίου, διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και υπερωριακών απασχολήσεων από τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Τη συμπαράστασή της στις αυριανές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), επισημαίνοντας ότι «οι ρυθμίσεις αυξάνουν τις ανισότητες, ανατρέπουν κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών και δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης για χιλιάδες πολίτες». Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ακόμη ότι «ο κλάδος των βενζινοπωλών υφίσταται ήδη τις αρνητικές συνέπειες από τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, με την υποβάθμιση του ΟΑΕΕ», ενώ για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) επισημαίνει ότι «μετά την ένταξή του στον ΟΑΕΕ υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης για την τύχη και την πορεία του».

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης: εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά ταμεία, το προσωπικό των Δήμων και Νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι καθώς και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματο-βιοτέχνες και έμποροι. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Και οι υπάλληλοι της Βουλής συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα, την Πέμπτη, οπότε ολοκληρώνεται η συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι ανάγκες του Κοινοβουλίου θα καλυφθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Του ΠΑΜΕ, στις 11.00 στην πλατεία Ομονοίας. ΓΙα τη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 απεργιακές συγκεντρώσεις για τις 10.30 το πρωί. Η μία θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και θα ακολουθήσει πορεία προς το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης. Η δεύτερη οργανώνεται από το ΠΑΜΕ και έχει σημείο συγκέντρωσης το χώρο κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους με Εγνατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
0'
90 - 71
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;