Συγκλονιστικό παιχνίδι, δεν πέρασε η Γκάνα

Η Γκάνα κατάφερε να μας εκπλήξει όλους μιας και κατάφερε να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς να εκτελέσει πέναλτι. Μεγάλο κατόρθωμα για τα δεδομένα της και για τα όσα μας έχει δείξει μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Η Ουρουγουάη από την άλλη είχε τον Suarez σε κακή μέρα και τον Forlan να παλεύει μόνο του. Οπότε λογικά το ματς πήγε σε παράταση, εκεί οι φυσικές δυνάμεις της Γκάνας έπαιξαν το ρόλο τους και έφεραν το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Όμως εκεί ο Gyan έχασε την ευκαιρία να γλιτώσει την ομάδα του από την διαδικασία των πέναλτι σημαδεύοντας το δοκάρι. Το ματς πήγε στα πέναλτι και ο Sebastian Abreu, ο χειρότερος παίκτης του ματς, έδωσε την πρόκριση στους Ουρουγουανούς εκτελώντας υποδειγματικά το τελευταίο πέναλτι, αφού προηγουμένως ο γκολκίπερ της είχε πιάσει δύο πέναλτι των Γκανέζων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ουρουγουάη να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Κατάφερε στα πρώτα 20 λεπτά να επισκεφθεί με αξιώσεις τα καρέ του Kingson αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει. Στον αντίποδα η Γκάνα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να πιέζει τους Ουρουγουανούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικές φυσικές τους δυνάμεις κάλυπταν χώρους και δυσκόλευαν την κυκλοφορία της μπάλας ενώ άρχισαν να απειλούν. Αυτή η πίεση απέδωσε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όταν άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Muntari από τα 35 μέτρα περίπου που ήταν αδύνατο να αποσοβήσει ο γκολκίπερ των Λατίνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουρουγουάη μπήκε δυνατά, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έδειχνε να πατάει καλύτερα. Πίεσε, άρχισε να τρέχει περισσότερο και να καλύπτει αποστάσεις ενώ η διαφορά ποιότητας των παικτών της άρχισε να γίνεται εμφανής στο γήπεδο. Έτσι ευτύχησε να ισοφαρίσει με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Diego Forlan από πλάγια θέση στο 55′. Οι παίκτες της Ουρουγουάης, συνέχισαν να πιέζουν αλλά ο Kingson κατάφερε να αποσοβήσει τους κινδύνους.

Οι Γκανέζοι έμοιαζαν απειλητικοί στην κόντρα αλλά δεν ήταν σε θέση να τελειώσουν φάσεις οπότε το ματς έμοιαζε να γέρνει προς την Ουρουγουάη. Ο Oscar Tabarez θέλοντας να εξισορροπήσει τα πράγματα πέρασε στο παιχνίδι τον Sebastian “El Loco” Abreu διασφαλίζοντας πλέον πως η ομάδα του θα παίζει με δέκα παίκτες. Οι Γκανέζοι κέρδισαν μέτρα, πίεσαν για την ανατροπή αλλά δεν είχαν καθόλου ουσία. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όμως από την Ουρουγουάη που σε μία αντεπίθεση 4 με 3 δεν έδωσαν την έξτρα πάσα χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς και την πρόκριση εκεί. Έτσι το ματς πήγε στη παράταση.

Στη παράταση συνεχίστηκε το μοτίβο, οι Γκανέζοι πίεζαν και οι Ουρουγουανοί που έπαιζαν με δέκα (τα είπαμε ήδη για την είσοδο του Abreu) προσπαθούσαν με την ποιότητά τους να κάνουν φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς ουσιαστική ευκαιρία και έτσι το 1-1 παρέμεινε. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι Γκανέζοι έμοιαζαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις. Ήταν φλύαροι όμως όπως και σε όλα τα παιχνίδια του θεσμού οπότε το 1-1 παρέμενε χωρίς να έχουμε και ιδιαίτερες ευκαιρίες μέχρι το 114.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε μονόλογος, ο Gyan προκάλεσε πανικό στην περιοχή και οι Ουρουγουανοί κόντεψαν να βάλουν αυτογκόλ από τον πανικό τους. Στο 118 από πλάγιο ο Prince έχασε ευκαιρία να σκοράρει με το κεφάλι και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί γάμα της εστίας. Όμως οι Γκανέζοι είχαν μία ευκαιρία ακόμα. Στην τελευταία φάση του αγώνα είχαμε μία από τις πιο δραματικές στιγμές του τουρνουά, η Γκάνα κερδίζει πέναλτι στο 119 όταν ο Suarez απέκρουσε δίκην τερματοφύλακα δίνοντας ανάσα ζωής στην ομάδα του. Ο Gyan εκτέλεσε το πέναλτι σημαδεύοντας το δοκάρι και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

H διαδικασία ξεκίνησε με τον Forlan να σημαδεύει δεξιά χαμηλά και τον Gyan να σουτάρει στο δεξί γάμα ελάχιστα λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ο Vitorino και ο Appiah συνέχισαν το εύστοχο σερί και σειρά πήρε ο Scotti που στάθηκε τυχερός σουτάροντας στο κέντρο της εστίας. Από πλευράς Γκάνας ανέλαβε ο αρχηγός της Mensah που σούταρε άψυχα στα δεξιά του Muslera που απέκρουσε δίνοντας προβάδισμα στην Ουρουγουάη. Όμως το παιχνίδι είχε ακόμα ψωμί. Ο Maximiliano Pereira σημάδεψε κάποιον κακομοίρη στην εξέδρα και έδωσε ακόμα μία ευκαιρία στην Γκάνα. Ο Antilla όμως δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης και ο Muslera του απέκρουσε το πέναλτι στη δεξιά γωνία.

Εκεί η μοίρα είχε ετοιμάσει ένα παράξενο παιχνίδι. Σιγά σιγά πλησίασε τη βούλα η αγέρωχη φιγούρα του περιπατητή Sebastian Abreu, αυτός πήρε φόρα και έσκαψε με τεράστια ψυχραιμία τον γκολκίπερ κάνοντας ένα καραγκιοζιλίκι που μόνο αυτός θα μπορούσε να σκαρφιστεί σκοράροντας και δίνοντας την πρόκριση στη Seleste και κάνοντας τον Jack χαρούμενο που είχε ποντάρει στη πρόκρισή τους στα πέναλτι στην προσπάθειά του να μαζέψει όλη τη χασούρα που είχε μέχρι τώρα.

Πηγή: Daltons

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;