Μείωση στο ύψος των προστίμων από κλήσεις

Από Γ. Τσαλίκης 1 Ιουλίου 2010

Την μείωση στο ύψος των προστίμων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας σήμερα Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων, μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2010 κατά 18,5%.

Ο κ. Βούγιας, ανακοίνωσε πως μέσα στην βδομάδα θα έχει συνάντηση με τον κ. Σηφουνάκη, για να καθοριστούν οι παραβάσεις του ΚΟΚ για τις οποίες μπορεί να επέλθει μια μείωση στο πρόστιμο. Η απόφαση για εκλογίκευση των προστίμων ελήφθη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών, εν μέσω κρίσης.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν στα τροχαία ατυχήματα είναι η υπερβολική ταχύτητα, το παράνομο προσπέρασμα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας από προπορευόμενο όχημα και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού λόγω της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων έχει παίξει η μηδενική ανοχή στο «σβήσιμο» κλήσεων, στην αλλαγή του τρόπου αστυνόμευσης σε σημεία συχνών ατυχημάτων, καθώς και στην αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς και συνηθειών των μετακινούμενων με ΙΧ.

Ίδωμεν..