Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Κω

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, είναι νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό 30.947 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα και Αξίζει να δείτε

Στην είσοδο του λιμανιού της Κω στέκεται το Κάστρο της Νεραντζιάς, το οποίο συνδέεται με την πόλη με μία γέφυρα που διασχίζει τη Λεωφόρο Φοινίκων. Η Γέφυρα του Κάστρου όχι μόνο αποτελεί τη σύνδεση με την πόλη, αλλά και τη σύνδεση με τον Πλάτανο, ένα από τα γηραιότερα δέντρα του κόσμου, που κατά την παράδοση κάτω από τη σκιά του δίδασκε ο Ιπποκράτης ο Κώος, γνωστός ως ο Πατέρας της Ιατρικής.

Παντού στην Κω βλέπει κανείς απομεινάρια των πολιτισμών που πέρασαν από αυτό το λιμάνι. Το χαρακτηριστικότερο δείγμα είναι η αρχιτεκτονική, τα πολλά νεοκλασικά κτίσματα σε ενετικούς ρυθμούς, και ακόμα ειδικότερα, το Επαρχείο της Κω. Αν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κω, πρέπει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και διαθέτει κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα της περιοχής, ανάμεσά τους το ψηφιδωτό με τον Ιπποκράτη, γλυπτά της Αφροδίτης, του Έρωτα και ένα που πιστεύεται ότι είναι ο ίδιος ο Ιπποκράτης. Ρωμαίοι, Οθωμανοί και Ιταλοί έχουν περάσει από το νησί, δημιουργώντας αυτό το αμάγαλμα πολιτισμών που ονομάζεται σύγχρονη Κως. Πολλά αρχαιολογικά μνημεία έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 3000 χρόνων. Επισκεφθείτε το Αρχαίο Θέατρο, τη Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana), την Αρχαία Αγορά, το ψηφιδωτό της «Αρπαγής της Ευρώπης» και άλλα…

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε στην Κω και να μην βιώσετε την μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα θερμά λουτρά. Ακριβώς μπροστά στην παραλία σε μια στρογγυλή λίμνη που περιβάλλεται από βράχια είναι οι θερμές πηγές. Από τη μια μεριά εισβάλλει κάθε τόσο το κρύο νερό της θάλασσας και από την άλλη καυτά ιαματικά νερά αναβλύζουν από τα έγκατα της γης δημιουργώντας φυσαλίδες στην επιφάνεια. Μπαίνεις σιγά σιγά μέσα στο νερό. Όταν συνηθίσεις την θερμοκρασία δεν θέλεις να βγεις. Το σώμα και το πνεύμα χαλαρώνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Ένα φυσικό σπα. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου γύρω σου, πολύ κοντά σου, αλλά επικρατεί ησυχία λες και βρίσκεσαι σε μια ιερή συνάθροιση. Είναι γνωστό ότι τα θερμά λουτρά έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό για όλες τις ηλικίες. Όχι μόνο στους μεγαλύτερους που καταφεύγουν σε αυτά για την θεραπεία από αρθροίτιδες και ρευματοπάθειες αλλά και στις νεότερες ηλικίες τα ιαματικά λουτρά προσφέρουν εκτός από χαλάρωση και ευεξία, όμορφο και λαμπερό δέρμα, θεραπευτικά επίσης και για γυναικολογικές παθήσεις! Η παραλία στις Θέρμες της Κω έχει μια σπάνια άγρια ομορφιά, περιβάλλεται από μεγάλους βράχους και έχει σκούρα μικρά βότσαλα.

Παραλίες

Οι περισσότερες από τις παραλίες στην Κω είναι οργανωμένες και διαθέτουν όλες τις ανέσεις (Παραλία Παραντάις, Παραλία Τιγκάκι, Παραλία Καρδάμαινα) αλλά καθώς το νησί είναι μεγάλο, υπάρχουν και πολλές παραλίες που είναι απομονωμένες και κάποιες που ο επισκέπτης που θα βρεθεί εκεί θα νομίζει ότι έχει πολυ καιρό να πατήσει ανθρώπινο πόδι. Αρκεί να έχετε διάθεση για εξερεύνηση και όρεξη για πολλά χιλιόμετρα.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;