Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στους Παξούς

Γενικά με την ονομασία Παξοί φέρεται ένα ζεύγος μικρών νησίδων στο Ιόνιο Πέλαγος, απέναντι από τις ακτές της Ηπείρου με την παρατήρηση ότι και των δύο τα ονόματα αποδίδονται (για το καθένα) στον πληθυντικό αριθμό. Το ΒΔ. νησί, που είναι και το μεγαλύτερο, είναι οι Παξοί, ή Παξός και 5,5 μίλια ΝΑ. αυτού είναι οι Αντίπαξοι, ή Αντίπαξος. Και τα δύο νήκουν στο Νομό Κέρκυρας και αποτελούν ιδιαίτερη επαρχία του, με έδρα τους Παξούς ή Γάιο. Ολόκληρη η επαρχία έχει πληθυσμό 1.500 μόνιμους κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Προσθαλασσωθήκαμε στον Γάιο, το λιμάνι και ταυτόχρονα πρωτεύουσα των Παξών. Εκεί μας καλωσόρισαν δύο καταπράσινα νησάκια· αυτό της Παναγίας με το ομώνυμο μοναστήρι, και εκείνο του Αγίου Νικολάου με το ενετικό κάστρο του 1423. Μαζί με τον Γάιο σχηματίζουν ένα φιόρδ μοναδικής ομορφιάς, που αποτελεί απάνεμο αραξοβόλι για πολλά σκάφη.

Στην είσοδο του οικισμού η μαρίνα, κατάμεστη το καλοκαίρι από ιστιοπλοϊκά, αποτελεί την ωραιότερη περαντζάδα, καθώς εδώ μπορεί κανείς να βιώσει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του νησιού… Γραφικές ταβέρνες, μοντέρνα cafés, αρχοντικά επτανησιακής αρχιτεκτονικής αλλά και νεοκλασικά σε παλ χρώματα συνθέτουν το τέλειο σκηνικό.

Αντίπαξοι
Δεν νοείται να φτάσεις ως εδώ και να μην κολυμπήσεις σε μια από τις 3 παραλίες των Αντίπαξων (2 ναυτ. μίλια από τους Παξούς)… γιατί τότε θα έχεις απλώς χάσει μια εμπειρία ζωής! Όταν τις προσεγγίσεις, δεν γίνεται να μην αφεθείς στα τιρκουάζ νερά, τη λεπτή άμμο… Σίγουρα θα αισθανθείς σαν Ποσειδώνας κι όταν ανοίξεις τα μάτια σου, θα καταλάβεις πως ο χαρακτηρισμός «παράδεισος» δεν είναι ούτε κλισέ ούτε υπερβολή, επειδή απλώς θα το έχεις νιώσει…

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;