Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στους Παξούς

Από Γ. Τσαλίκης 24 Ιουνίου 2010

Γενικά με την ονομασία Παξοί φέρεται ένα ζεύγος μικρών νησίδων στο Ιόνιο Πέλαγος, απέναντι από τις ακτές της Ηπείρου με την παρατήρηση ότι και των δύο τα ονόματα αποδίδονται (για το καθένα) στον πληθυντικό αριθμό. Το ΒΔ. νησί, που είναι και το μεγαλύτερο, είναι οι Παξοί, ή Παξός και 5,5 μίλια ΝΑ. αυτού είναι οι Αντίπαξοι, ή Αντίπαξος. Και τα δύο νήκουν στο Νομό Κέρκυρας και αποτελούν ιδιαίτερη επαρχία του, με έδρα τους Παξούς ή Γάιο. Ολόκληρη η επαρχία έχει πληθυσμό 1.500 μόνιμους κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Προσθαλασσωθήκαμε στον Γάιο, το λιμάνι και ταυτόχρονα πρωτεύουσα των Παξών. Εκεί μας καλωσόρισαν δύο καταπράσινα νησάκια· αυτό της Παναγίας με το ομώνυμο μοναστήρι, και εκείνο του Αγίου Νικολάου με το ενετικό κάστρο του 1423. Μαζί με τον Γάιο σχηματίζουν ένα φιόρδ μοναδικής ομορφιάς, που αποτελεί απάνεμο αραξοβόλι για πολλά σκάφη.

Στην είσοδο του οικισμού η μαρίνα, κατάμεστη το καλοκαίρι από ιστιοπλοϊκά, αποτελεί την ωραιότερη περαντζάδα, καθώς εδώ μπορεί κανείς να βιώσει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του νησιού… Γραφικές ταβέρνες, μοντέρνα cafés, αρχοντικά επτανησιακής αρχιτεκτονικής αλλά και νεοκλασικά σε παλ χρώματα συνθέτουν το τέλειο σκηνικό.

Αντίπαξοι
Δεν νοείται να φτάσεις ως εδώ και να μην κολυμπήσεις σε μια από τις 3 παραλίες των Αντίπαξων (2 ναυτ. μίλια από τους Παξούς)… γιατί τότε θα έχεις απλώς χάσει μια εμπειρία ζωής! Όταν τις προσεγγίσεις, δεν γίνεται να μην αφεθείς στα τιρκουάζ νερά, τη λεπτή άμμο… Σίγουρα θα αισθανθείς σαν Ποσειδώνας κι όταν ανοίξεις τα μάτια σου, θα καταλάβεις πως ο χαρακτηρισμός «παράδεισος» δεν είναι ούτε κλισέ ούτε υπερβολή, επειδή απλώς θα το έχεις νιώσει…

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!