Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στο Ν. Ρεθύμνου (Κρήτη)

Ο Νομός Ρεθύμνης είναι ένας από τους 4 νομούς της περιφέρειας Κρήτης. Πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνης είναι το Ρέθυμνο.

Παλιά Πόλη

Η πρώτη επαφή είθισται να γίνεται στην Παλιά Πόλη και ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση του Ρεθύμνου και να αισθανθείτε την ατμόσφαιρά του είναι να περπατήσετε στα σοκάκια της. Απλωμένη πέρα από τα τείχη της Φορτέτζας και πίσω από το Ενετικό Λιμάνι, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα στενά δρομάκια, τα ενετικά αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες και τα παλιά σπίτια με τις βαριές ξύλινες πόρτες.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Αξίζει να δείτε

* Το Ενετικό Λιμάνι βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα της παλιάς πόλη του Ρεθύμνου. Το 1204 οι Ενετοί αγόρασαν από τους Φράγκους την Κρήτη, έναντι 10.000 αργυρών μάρκων, όμως δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στη νέα τους απόκτηση. Όταν όμως ο γνωστός Μπαρμπαρόσα άρχισε τις επιθέσεις, και αργότερα ο Ολούτζ Αλή, καταφέρνει να κατακτήσει για κάποιο διάστημα την πόλη, οι Ενετοί άρχισαν κάποια οχυρωματικά, ανάμεσά τους και λιμενικά έργα, στο ίδιο ακριβώς σημείο που σήμερα συναντάμε το Ενετικό Λιμάνι

* Το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας είναι κτισμένο πάνω στο λόφο του Παλαιοκάστρου, στα δυτικά της σημερινής πόλης του Ρεθύμνου. Στο λόφο αυτό υπήρχε η ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρίθυμνας και το ιερό της Ροκκαίας Αρτέμιδος Το 1573 θεμελιώθηκε η Φορτέτζα. Ο αρχικός σκοπός της κατασκευής ήταν να περιλάβει όλες τις κατοικίες της πόλης, κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά.. Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει καταφύγιο σε ολόκληρο τον πληθυσμό και περιλαμβάνει στρατώνες, μία εκκλησία, ένα νοσοκομείο και αποθήκες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται εκεί μουσικά κονσέρτα, παραδοσιακοί χοροί και θεατρικές παραστάσεις.

* Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο της πόλης. Είναι μια γιορτή πολιτισμού, που βγήκε από τις αίθουσες και απλώθηκε στους φυσικούς του χώρους: τους δρόμους, τις πλατείες και το Ενετικό λιμάνι, σε μια από τις καλύτερα διατηρημένες, ζώσες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη. Από τις 12 έως τις 22 Ιουλίου, κάθε χρόνο, στο Ρέθυμνο υλοποιείται μια μεσαιωνική γιορτή, μια περιήγηση στο χρόνο, στο όνειρο, στα χρώματα και στα παραμύθια. Μια περιπλάνηση που συνοδεύεται από εικόνες ενός ιππότη πάνω σ’ ένα άλογο, τη φλόγα της Αναγέννησης στους δρόμους μεταφερόμενη από το Ιερατείο του Δόγη, παιχνιδιάρικους αρλεκίνους και περιπλανώμενους μουσικούς.

Παραλίες

Η παραλία Ρεθύμνου έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και ξεκινάει μέσα από την πόλη και καταλήγει στην περιοχή της Σκαλέτας όπου λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βρίσκεται έξω από την πόλη προς την ανατολική πλευρά. Σε όλο της το μήκος η παραλία είναι με ψιλή καφέ άμμο. Το κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται μέσα στο Ρέθυμνο έχει πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθώς βγαίνεις από την πόλη δεν είναι πολύ πιο ήσυχα. Επίσης η παραλία του Ρεθύμνου μέσα στην πόλη είναι πολύ καλά οργανωμένη με μεγάλο αριθμό από ναυαγοσώστες οι οποίοι εργάζονται από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5μ.μ. και ενημερώνουν και προσέχουν τον κόσμο από τυχόν κινδύνους. Στην παραλία μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή, κυρίως τα ξενοδοχεία, ενοικιάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αυτούς που επισκέπτονται την παραλία. Σε αυτή την παραλία μπορεί κάποιος να κάνει θαλάσσια σπορ σε κάποιο από τα οργανωμένα κομμάτια της.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;