Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στο Ν. Ηρακλείου (Κρήτη)

Το Ηράκλειο είναι πόλη της Ελλάδας και βρίσκεται στη νήσο της Κρήτης. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό (142.112 κάτοικοι-απογραφή 2001) και σε έκταση πόλη της Ελλάδας.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Αξιοθέατα

* Γαλλικό ναυάγιο “La Therese” (1669)

Το ναυάγιο του πλοίου ” La Therese ” εντοπίστηκε το 1976 κατά τη διάρκεια υποβρύχιων ερευνών που πραγματοποιούσε στο Αιγαίο ο Ζακ Υβ Κουστώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τον τύπο της εποχής, το ναυάγιο υπέδειξε στο συνεργείο του Κουστώ ένας Ηρακλειώτης αυτοδύτης και, όταν εντοπίστηκε στο χώρο μεταξύ του Ηρακλείου και της νήσου Δία, ονομάστηκε «το ναυάγιο των κρανίων» λόγω των πολλών σκελετών που βρέθηκαν μέσα στο πλοίο.

* Σπήλαιο Eιλείθυιας

Το σπήλαιο της Ειλείθυιας βρίσκεται σε απόσταση 10 περίπου χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ηράκλειο (Παλιά Εθνική Οδός), στρίβοντας δεξιά το χωριό Σταυρωμένο σε ένα περίπου χιλιόμετρο. Τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν συνεχή χρήση του σπηλαίου από την Νεολιθική εποχή, έως τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους, με εντονότερη χρήση κατά τη Νεολιθική, τη Μινωική και την Ρωμαϊκή εποχή. Οι έρευνες στο σπήλαιο ξεκίνησαν το 1885 από τον αρχαιολόγο Iωσήφ Xατζηδάκη και συνεχίστηκαν από τον διαπρεπή έλληνα αρχαιολόγο Σπύρο Mαρινάτο κατά τα έτη 1929-1938. Από τα σημαντικότερα μνημεία του σπηλαίου είναι ο ναός της Ειλειθυίας (Σπήλαιο ή Σπέος Eιλειθυίας) σε ένα χώρο μήκους περίπου 65 μέτρων με είσοδο από την Ανατολή και η λεγόμενη «πλατεία των Βωμών», ακριβώς έξω από το σπήλαιο, όπου εντοπίσθηκαν και κτίσματα του 14ου και 13ου αιώνα π.Χ. που κατά τον Μαρινάτο ήταν οι κατοικίες των ιερέων.

Η είσοδος στο σπήλαιο είναι δυνατή μόνο μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους φύλακες του αρχαιολογικού χώρου στο Ανάκτορο του Νιρού (Είσοδος ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο).

* Κνωσός, Ηράκλειο

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται 6 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο. Η πρόσβαση στον χώρο είναι πολύ εύκολη και γίνεται με πυκνά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, με εκδρομικά λεωφορεία και με ιδιωτικά και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η Κνωσός θεωρείται, και μάλλον δίκαια, ο πυρήνας του Μινωικού Πολιτισμού. Σύμφωνα με την Μυθολογική παράδοση ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα. Το πιο ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία!

* Αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού

Η Φαιστός υπήρξε κατά τους Μινωικούς χρόνους ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μεγάλου πολιτισμού που αναπτύχθηκε και άκμασε στην Κρήτη κατά την διάρκεια της τρίτης και δεύτερης χιλιετίας π.Χ. και η πιο σημαντική σε πλούτο και δύναμη πόλη της Νότιας Κρήτης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού βρίσκεται 63 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο. Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι πολύ εύκολη με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων, εκδρομικά λεωφορεία και με νοικιασμένα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Παραλίες

Γενικά, οι παραλίες στο βόρειο τμήμα του Ηρακλείου είναι καλύτερα οργανωμένες, με πιο καθαρά και ζεστά νερά, αν και συχνά πλήττονται από ανέμους. Στο νότιο τμήμα, οι παραλίες έχουν λιγότερο κόσμο και είναι πιο κρύες. Ο γυμνισμός δεν επιτρέπεται επίσημα σε καμία παραλία, αλλά μπορείτε να πάτε σε κάποια απομακρυσμένη ακτή, που επιτρέπεται ανεπίσημα.

* Αμμουδαρά

Μια μακριά, αμμώδης παραλία, 5 χιλιόμετρα δυτικά από το Ηράκλειο. Τα νερά είναι πραγματικά καυτά και υπάρχουν πολλές ανέσεις διαθέσιμες στην παραλία. Υπάρχει και σχολή windsurfing. Μπορείτε να πάτε είτε με ταξί, είτε με λεωφορείο από το Ηράκλειο.

* Κόκκινη Χάνι

Είναι μια από τις πιο κοσμικές παραλίες, 12 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Το καλοκαίρι ασφυκτιά από ζωή και είναι πολύ δημοφιλής στη νεολαία. Η δυνατή μουσική από το beach bar ξεσηκώνει τα πλήθη!

* Κερατόκαμπος

Αν θέλετε να κολυμπήσετε στο Λιβυκό Πέλαγος, χωρίς πολύ κόσμο και φασαρία, Ο Κερατόκαμπος είναι η καταλληλότερη επιλογή. Ηρεμία, καθαρά νερά, άμμος και βότσαλα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το τοπίο…

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;