Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στο Καστελόριζο

Η νήσος Καστελόριζο ή Μεγίστη, είναι το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και ανήκει στα Δωδεκάνησα.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Όταν αντίκρισα την ομώνυμη πρωτεύουσα και ταυτόχρονα μοναδικό οικισμό του Καστελόριζου, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από το λιμάνι, ένιωσα πως είχα μπροστά μου έναν προσεγμένο πίνακα ζωγραφικής. Παραδοσιακά αρχοντικά νεοκλασικού τύπου, διώροφα ή τριώροφα, σε διάφορους χρωματισμούς, απλώνονταν κατά μήκος της ακτογραμμής, ενώ πάνω τους δέσποζε επιβλητικός ο κόκκινος βράχος, γνωστός και ως Καστέλο Ρόσο, εξού και το τοπωνύμιο Καστελόριζο. Η παλαιότερη ονομασία του νησιού ήταν Μεγίστη –έτσι αποκαλείται και στις μέρες μας ο μοναδικός δήμος του. Στην κορυφή του βράχου έχουν απομείνει τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, γνωστού ως Κάστρο των Ιπποτών ή Κάστρο της Μεγίστης, μάρτυρας μιας άλλης εποχής.

Αξίζει να δείτε

Το Φρούριο των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και είναι κτισμένο στη κορυφή ενός μικρού λόφου, πάνω από το λιμάνι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βράχος έχει κοκκινωπό χρώμα (Καστέλο Ρόσο) από το οποίο πήρε και το νησί το όνομά του.

Το Παλαιόκαστρο είναι το αρχαιότερο μνημείο του νησιού. Στο εσωτερικό του Κάστρου σώζονται αρχιτεκτονικά μέλη αρχαίων οικοδομημάτων και δεξαμενές, ενώ οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως νεολιθικά εργαλεία. Στο περίβολο του κάστρου θα δείτε τις εκκλησίες της Παναγιάς του κάστρου, της Αγίας Μαρίνας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου.

Παραλίες

Το ΄΄Γαλάζιο Σπήλαιο΄΄ ή αλλιώς ΄΄Σπηλιά του Παραστά΄΄, βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα θαλάσσια σπήλαια στη Μεσόγειο κι ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά φαινόμενα. Το σπήλαιο είναι επίσης γνωστό και με το όνομα Φώκιαλη από τις φώκιες που κατοικούν μέσα σ’ αυτό. Το εσωτερικό του κοσμείται από υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα πανέμορφα νερά της σας προκαλούν σε μία από τις καλύτερες υδάτινες εμπειρίες της ζωής σας.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;