Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Πάρο

Η Πάρος είναι νησί των Κυκλάδων και ο πληθυσμός του νησιού, κατά την απογραφή του 2001, είναι 12.853 κάτοικοι.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Η βόλτα στην Παροικιά είναι ένα ταξίδι στη γραφικότητα. Ολόλευκα Κυκλαδικά και νεοκλασικά σπίτια, άφθονα καταστήματα, cafe σε σκιερές αυλές και πλατειούλες, περάσματα κάτω από ολόλευκες αψίδες και στοές και πολλά εκκλησάκια, ατομικά θαρρείς μερικές φορές.

Η καλύτερη στιγμή της είναι αναμφισβήτητα την ώρα που ο ήλιος εγκαταλείπει τον ουρανό και αφήνεται στη στοργή της θάλασσας. Να είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθήσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Επιλέξετε κάποιο από τα cafe που υπάρχουν πάνω από τον παραλιακό δρόμο, στις επάλξεις του ενετικού κάστρου, δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Ακούγοντας την κατάλληλη chill out μουσική, θα αργήσετε να αφήσετε την καρέκλα σας ή να στρέψετε το βλέμμα σας κάπου αλλού, αφού θα βυθίζεται και αυτό μαζί με τον ήλιο στη θάλασσα.

Δυτικά, και σαν συνέχεια της Παροικιάς, είναι η ακτή Λιβάδια, με καθαρά, κρυστάλλινα νερά και beach bars για διασκέδαση όλες τις ώρες. Ένα άλλο όμορφο σημείο που σας προτείνουμε τις απογευματινές ώρες είναι το cafe που βρίσκεται γύρω από το μύλο κάτω από το Ξενοδοχείο Πανδρόσος. Θα σας προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική θέα της Παροικιάς όταν ο ήλιος που δύει την φωτίζει με τα γλυκύτερα χρώματα. Πάντως να είστε προετοιμασμένοι ότι το καλοκαίρι στην Παροικιά θα συναντήσετε κυρίως ξένους επισκέπτες, γι’ αυτό καλού-κακού ξεσκονίστε όποιες ξένες γλώσσες γνωρίζετε.

Αξίζει να δείτε

* Λόφος του Κάστρου. Κάστρο που χτίστηκε από τον ενετό δούκα της Νάξου, Σανούδο, το 13ο αιώνα πάνω στα απομεινάρια αρχαίων ναών (τρεις αρχαϊκούς και δύο κλασσικούς), δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Δίπλα του αποκαλύφθηκε τμήμα του πρωτοκυκλαδικού οικισμού.
Η βόλτα μας στο Κάστρο είναι εμπλουτισμένη από μικρά εκκλησάκια, πολλά από τα οποία ενσωματωμένα στα τείχη, όπως η Παναγία του Σταυρού (1514), η Αγία Άννα, ο Άγιος Μάρκος, ο Άγιος Στυλιανός και ο εκπληκτικός σε αρχιτεκτονική ναός του Αγίου Κωνσταντίνου με στεγασμένο προαύλιο και καταπληκτική θέα προς την θάλασσα, ένας από τους ωραιότερους στο Αιγαίο.

* Δήλιο. Πάνω σε λόφο υψηλό βόρεια της Παροικιάς και απέναντι από τη Δήλο χτίζεται στις αρχές του 5ου αιώνα ένα λατρευτικό κέντρο προς τιμή του Απόλλωνα του Δήλιου. Στον χώρο του κέντρου αυτού υπάρχει ένας βωμός, ένας ναός αφιερωμένος στην αδελφή του Απόλλωνα, την Αρτέμιδα, και ένα μικρό μέρος για συμπόσια. Στην περιοχή αυτή επίσης εντοπίστηκε κυκλαδικό νεκροταφείο

* Νάουσα. Ο αέρας της είναι κοσμοπολίτικος, ενώ η ατμόσφαιρα παντού, από τα σοκάκια, το λιμανάκι μέχρι τα μαγαζιά, εκπέμπει φινέτσα και στυλ.

Η ιστορία της ξεκινάει γύρω στην τρίτη χιλιετία π.Χ. και λόγω της στρατηγικής της θέσης διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στις πτυχές της ιστορίας της Πάρου, με σημαντικότερο εκφραστή το Βενετσιάνικο κάστρο που προστατεύει το λιμάνι της. Σήμερα ζει από τους χιλιάδες επισκέπτες που την κατακλύζουν και τον αλιευτικό της στόλο, που είναι από τους μεγαλύτερους σε όλες τις Κυκλάδες. Είναι γεμάτη από cafe, bars και ψαροταβέρνες, που όλα βλέπουν στο Ενετικό κάστρο και απολαμβάνουν ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα πίσω από τους απέναντι λόφους.

Φθάνοντας στο τέλος της, στο μικρό εκκλησάκι, και στρίβοντας δεξιά, το θέαμα θα σας καθηλώσει. Ένα λιλιπούτειο λιμανάκι εκπέμπει νησιώτικες εικόνες και μνήμες από το παρελθόν. Για να το απολαύσετε με όλες σας τις αισθήσεις, οι παλιές αποθήκες των ναυτικών και πολλά από τα σπίτια τους έχουν μετατραπεί σε μερικά από τα καλύτερα ουζερί και cafe bar του νησιού. Σε κάποιους που δεν το έχουν επισκεφθεί, ίσως φανεί κατακριτέο, αλλά είναι σίγουρο ότι μόλις το αντικρίσουν από κοντά θα αλλάξουν γνώμη. Σε αυτό έχει συντελέσει και η απόφαση των αρχών να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση πέργκολας και ομπρέλας στα καταστήματα, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η παραδοσιακή εικόνα του λιμανιού.

Παραλίες

Μετά από λίγα χιλιόμετρα, τα πρώτα σπίτια από το Πίσω Λιβάδι κάνουν την εμφάνισή τους. Ένας δρόμος -πραγματικό τούνελ από πυκνά δένδρα- με οδήγησε σε ένα από τα ωραιότερα λιμανάκια των Κυκλάδων. Το Πίσω Λιβάδι είναι αυτό που όλοι φανταζόμαστε όταν ακούμε για γραφικό ψαροχώρι. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένο σε έναν καταπράσινο λόφο, με τα σπίτια να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Τα αλμυρίκια, τα πεύκα της θάλασσας, περιμένουν να σας δροσίσουν κυριολεκτικά μόλις βγείτε από το νερό. Διαθέτει πολύ καλή τουριστική υποδομή και προσφέρεται σαν μία εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το συνωστισμό και τους ξέφρενους ρυθμούς της Παροικιάς και της Νάουσας.

Ακριβώς δίπλα από το Πίσω Λιβάδι σάς περιμένει άλλος ένας γραφικός όρμος με υπέροχη ακτή, ο Λογαράς. Από εκεί, λίγο πιο μακριά θα βρείτε την Πούντα που είναι το αγαπημένο στέκι της νεολαίας της Πάρου αλλά και των επισκεπτών, αφού εκεί βρίσκονται δύο από τα διασημότερα beach bars στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, η Νέα Χρυσή ακτή (Τσαρδάκια) είναι από τα ιδανικότερα σημεία για wind surfing σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή, με μεγάλα, σύγχρονα ξενοδοχεία. Λίγο πιο κάτω, η Χρυσή ακτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου και ιδανικό μέρος για θαλάσσια sports.

Ολοκληρώνοντας τη γνωριμία με τις όμορφες ακτές της ανατολικής και νότιας Πάρου, προτελευταία στάση μετά το αεροδρόμιο ήταν η Πούντα απέναντι από την Αντίπαρο. Στις μικρές και μεγάλες παραλίες της πραγματοποιούνται όλα τα in θαλάσσια sport, από Kite μέχρι απλό και συνηθισμένο wind surfing. Από εκεί θα πάρετε και το ferry για να επισκεφθείτε την Αντίπαρο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός μιλίου και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Τελευταίος σταθμός λίγο πριν την Παροικιά, η ακτή του Παρασπόρου, που διαθέτει οργανωμένη πλαζ, beach bar και είναι ίσως η ιδανικότερη για απογευματινές βουτιές με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;