Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι ένα νησί του Αιγαίου Πελάγους που ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού. Η Μύκονος είχε πληθυσμό 9.320 άτομα στην απογραφή του 2001.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Η Χώρα, όπως κοινά αποκαλείται η πόλη της Μυκόνου, εντυπωσιάζει και γοητεύει τον επισκέπτη της από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ωραία θέση, την κλίμακα και την αρχιτεκτονική της. Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του νησιού καταφέρνει να διατηρεί όσο καμιά άλλη την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία της και πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία της.

Ολόλευκα, κυβόσχημα τα σπίτια της, λάμπουν στο φως, αραδιασμένα σοφά, και με τάξη μέσα στ’ αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια με τα ασβεστωμένα λιθόστρωτα. Πιο πέρα, σ’ ένα χαμηλό λόφο, οι για αιώνες ακίνητοι ανεμόμυλοι, σε συνδυασμό με τους κόκκινους τρούλους και τα καμπαναριά των αναρίθμητων εκκλησιών συνθέτουν μια εικόνα απαράμιλλης ομορφιάς. Στο λιμάνι της ένας μικρός πολύχρωμος στόλος από καϊκια και βάρκες συμπληρώνει με ζωηρές πινελιές αυτό το μοναδικό σύνολο.

Πράγματι, η Mατογιάννη είναι ο κεντρικός και πιο κοσμοπολίτικος δρόμος της Μυκόνου. Εντύπωση θα σου κάνουν τα πολυτελή μαγαζιά που θα ζήλευαν και οι πιο γνωστές περιοχές της Αθήνας. Δύσκολα θα αντισταθείς στον πειρασμό να χαζέψεις έστω και για λίγο τις φανταχτερές βιτρίνες των κοσμηματοπωλείων στην Ενόπλων Δυνάμεων, να δοκιμάσεις δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών στη Μητροπόλεως και να πιεις ένα ποτό (απογευματινό χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα ή βραδινό) στη γραφική Μικρή Βενετία.

Αξίζει να δεις

* Ανεμόμυλοι. Από το 16ο αιώνα οι ανεμόμυλοι αποτελούν σήμα κατατεθέν της Μυκόνου. Βρίσκονται νότιο της χώρας και κοιτάζουν προς τη θάλασσα. Κατασκευάστηκαν για να αξιοποιήσουν τους ανέμους και κατά συνέπεια την αιολική ενέργεια του νησιού, το οποίο έχει στρατηγική θέση στο Αιγαίο. Μετά την εκβιομηχάνιση η αξία των ανεμόμυλων άρχισε να φθίνει και σήμερα υπάρχουν μόνο 7, που ωστόσο συνεχίζουν με το γαλάζιο χρώμα τους να στέκουν επιβλητικά στο νησί.
Μικρή Βενετία

* Εκκλησίες. Στο νησί της Μυκόνου, υπάρχουν πάνω 70 εκκλησίες. Ο μεγάλος αυτός αριθμός αφενός στα υπεράριθμα τάματα των κατοίκων του νησιού και αφετέρου σε παλιές παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι έθαβαν τους νεκρούς στους τοίχους οικογενειακών ναών. Οι πιο γνωστές εκκλησίες που χρονολογούνται στη μετά βυζαντινή εποχή και φημίζονται για την αρχιτεκτονική τους, είναι η Ζωοδόχος Πηγή, η Αγία Κυριακή , ο ‘Αγιος Νικόλαος και η Αγία Ελένη.

* Τις κεφάτες παραλίες, που το πάρτυ δεν σταματάει ποτέ!

Παραλίες

Η Μύκονος είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό παραλιών με κύριο χαρακτηριστικό τη χρυσαφένια άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Στη Μύκονο κάποιος συναντάει από ήσυχες παρθένες παραλίες (όπως της Φτελιάς) μέχρι οργανωμένες παραλίες με υπαίθρια club και γνωστούς DJ’s (όπως στη Super Paradise).

Οι πιο γνωστές:

Τούρλος-Αγ.Στέφανος
Όρνος
Ψαρού
Πλατύ Γιαλός
Paradise
Super Paradise
Ελιά
Καλαφάτης
Δραγονήσι

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;