Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση ελληνικό νησί του Ιονίου πελάγους και των Επτανήσων. Βρίσκεται νότια της Κέρκυρας, και έχει 20.751 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα – Αξίζει να δείτε

•Tην εκκλησία του Aγίου Iωάννη Aντζούση στα δυτικά της πόλης,όπου κατά την παράδοση ο Aπόστολος Παύλος, περαστικός για τη Pώμη, κήρυξε το χριστιανισμό.

•Tις εκκλησιές του Aγίου Mηνά, του Παντοκράτορα,του Aγίου Σπυρίδωνα, των Aγίων Aναργύρων και του Aγίου Δημητρίου. Oι τοιχογραφίες στις περισσότερες αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της Iονικής Σχολής εκκλησιαστικής ζωγραφικής.

•Tο Aρχαιολογικό Mουσείο, με ευρήματα από διάφορες περιόδους (Παλαιολιθική, Pωμαϊκή, Eλληνιστική κά.).

•Tη Xαραμόγλειο Bιβλιοθήκη με τη σπάνια συλλογή πληροφοριακού υλικού για την πνευματική δράση των Λευκαδιτών στην Eλλάδα και σ’ όλο τον κόσμο.

•Tο Mουσείο των Φωνογράφων στο κέντρο της πόλης.

•Tο Mοναστήρι της Φανερωμένης χτισμένο σε λόφο να προσφέρει πανοραμική θέα της πρωτεύουσας του νησιού και του καναλιού της.
•Tα ερείπια των ανεμόμυλων στην παραλία της Γύρας.

Παραλίες

Μετά από 12 χλμ. πορείας προς δυσμάς, αρχίζει το παιχνίδι του νερού με το φως του ήλιου. Το σμαραγδί γίνεται γαλανό, το γαλανό τυρκουάζ και το τυρκουάζ χάνεται στο μπεζ της άμμου στον Άγιο Νικήτα και στο Κάθισμα. Η στάση απαιτεί τουλάχιστον ένα δίωρο, όσο χρειάζεται για ένα γερό ηλιόλουτρο και αμέτρητες βουτιές προτού το κύμα του απογεύματος διαλύσει τη μαγεία.

Καλαμήτσι, Χορτάτα, Άγιος Βασίλειος· λευκαδίτικα χωριά, ώσπου να φτάσω στο Πόρτο Κατσίκι. Πώς μπορώ να εκφράσω με λέξεις το κάλλος μιας από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου; Επόμενος σταθμός το χωριό των ανέμων και προπύργιο των surfers. Δεκάδες οι sport maniacs αλλά και οι αρχάριοι που σπεύδουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην παραλία της Βασιλικής. Οι μυρωδιές φρέσκων θαλασσινών και ψαριών από τα παραλιακά ταβερνάκια με καλούν να τα τιμήσω, αλλά το καταπράσινο Νυδρί αποτελεί τον επόμενο ταξιδιωτικό μου στόχο. Πλήθος ιστιοφόρων κατακλύζει τον μικρό κόλπο, καθιστώντας δύσκολη την ορατότητα στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Συνεχίζω προς το Περιγιάλι, ορμητήριο όσων θέλουν να προσεγγίσουν τις ακτές του θρυλικού Σκορπιού.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
10'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;