Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Κέρκυρα


Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας. Τα αμέτρητα, λοιπόν καντούνια της Κέρκυρας σας καλούν να τα ανακαλύψετε. Παίξτε κρυφό στα στενά σοκάκια με τα σκοτεινά περάσματα, χαζέψτε τα πολυώροφα σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αφήστε την ευωδία από τις απλωμένες στα σκοινιά μπουγάδες να «γαργαλίσει» τις αισθήσεις σας. Σίγουρα θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποια γωνιά της νότιας Ιταλίας.

Αξίζει να δείτε

* Παλαιό Φρούριο. Μια βόλτα στο Παλαιό Φρούριο, στην άκρη της Σπιανάδας, επιβάλλεται! Αφιερώστε του χρόνο, χαθείτε στις σκοτεινές στοές και τους διαδρόμους του κι ανεβείτε έως το ψηλότερο σημείο του, για να απαθανατίσετε την πανέμορφη θέα στη Σπιανάδα και το Λιστόν!

* Αχίλλειον. Το πάλαι ποτέ ησυχαστήριο της αυτοκράτειρας Σίσσυ, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Κοντά στο χωριό Γαστούρι, 12 χλμ. από την πόλη, το παλάτι σάς επιφυλάσσει εκπλήξεις που θα σας εντυπωσιάσουν∙ δείτε πού ζούσε η πριγκίπισσα, περπατήστε στις μεγαλοπρεπείς αίθουσες κι αντικρίστε το περίτεχνο μαρμάρινο άγαλμα «Αχιλλεύς Θνήσκων» του Χέρτερ.

* Μον Ρεππό. Το ανάκτορο, που από το 1864 παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο Α΄ ως καλοκαιρινή κατοικία, βρίσκεται στην Παλαιόπολη της Κέρκυρας και χαίρει άπλετης θέας στο Ιόνιο Πέλαγος. Σήμερα το εσωτερικό του έχει μετατραπεί σε μουσείο, ωστόσο αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι ο κατάφυτος κήπος του, ένας εκ των ομορφότερων στην Ευρώπη.

* Χλωμός-Λίμνη Κορισσίων
Ένα από τα παλαιότερα -χτίστηκε τον 13ο αιώνα- και πιο γραφικά χωριά της Κέρκυρας, ο Χλωμός, θα σας εντυπωσιάσει με την πανοραμική του θέα στο νότιο τμήμα του νησιού. Απαραίτητη στάση σε αυτό το οδοιπορικό στο νότο, συνιστά η Λίμνη Κορισσίων, ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους, όπου φιλοξενούνται 1.256 είδη πουλιών! Highlight: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε χέλι σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής.

Παραλίες

Μυρτιώτισσα: η πιο όμορφη παραλία της Κέρκυρας που ευτυχώς είναι ανεκμετάλλευτη. Θα την βρείτε ανάμεσα στους Έρμονες και την Γλυφάδα και για να την χαρείτε θα πρέπει να έχετε 4Χ4 ή να περπατήσετε από το σημείο που θα παρκάρετε 15 λεπτά. Έχει κρυστάλλινα νερά με χρυσαφένια άμμο, πλούσιο θαλάσσιο κόσμο για καταδύσεις και ένα ρυάκι με γάργαρο νερό που κυλάει μπροστά από τα βράχια.

Γλυφάδα: οργανωμένη παραλία με υψηλά κριτήρια, στην δυτική ακτή, χρυσαφένια παραλία με άμμο και όλα τα καλά μιας άρτιας και εκμεταλλευόμενης ακτής.

Κοντόγιαλος: μικρή και όμορφη παραλία με πολλά πεύκα, στην δυτική ακτή. Διαθέτει εστιατόρια, ομπρέλες, ξαπλώστρες, και θαλάσσια ποδήλατα.

Περουλάδες: ακολουθείστε τον χωματόδρομο από την πλατεία των Περπουλάδων (στα βορειοδυτικά του νησιού) και ανακαλύψτε ασβεστωμένους βράχους κατάλληλους για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Τα νερά σχηματίζουν φυσικές πισίνες με τιρκουάζ αποχρώσεις που θα σας καταπλίξουν!Όμορφες παραλίες είναι επίσης στα βόρεια ο Αλμυρός, το Αυλάκι, το Αστρακέρι.

Η Κέρκυρα έχει γενικά πάρα πολλές και όμορφες παραλίες. Αφιερώστε χρόνο και ρωτήστε τους ντόπιους στο κάθε χωριό που βρίσκεστε. Σίγουρα θα ανακαλύψετε τον δικό σας χώρο απόλαυσης! Υπάρχουν επίσης πανέμορφοι όρμοι για κολύμπι που η πρόσβασή τους γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Νοικιάστε ένα σκάφος και γνωρίστε όλες τις ομορφιές του νησιού.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

Περισσότερα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
34'
1 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
0 - 0
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
0'
60 - 67
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;