Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος έχει πληθυσμό 16.237 κατοίκους (ολόκληρος ο δήμος Καλύμνου έχει πληθυσμό 16.441 κατοίκους) και αποτελεί ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Η καρδιά της Καλύμνου χτυπάει στη νότια πλευρά της, στην Πόθια, που είναι ταυτόχρονα το μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού. Η Πόθια είναι ένας όμορφος πυκνοκατοικημένος οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Απλώνεται στους πρόποδες δύο λόφων, στην κοιλάδα ανάμεσά τους και στις παρυφές των κάστρων της Χώρας και της Χρυσοχεριάς. Το νησιωτικό στοιχείο είναι έντονο, ενώ τα διώροφα και τριώροφα κτήρια στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Στο λιμάνι της Πόθιας, δεκάδες εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια θα σας αποκαλύψουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Καλύμνου, πιο μοντέρνο και ζωντανό!

Αξίζει να δείτε

Λατρεύετε τα βουνά, τα κρημνά, τις θάλασσες και τα επικίνδυνα σπορ; Τότε, βρίσκεστε στον «παράδεισο»… Με βουνά-πρόκληση, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και ατέλειωτα ανεξερεύνητα μέρη, το -κατά τα άλλα- νησί των σφουγγαράδων αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της αναρρίχησης. Όσον αφορά, τέλος, στους φυσιολάτρες και «οπαδούς» της πεζοπορίας, η Κάλυμνος ενδείκνυται για περπάτημα, με το τιτίβισμα των πουλιών και την ευωδιά του θυμαριού να συντροφεύουν κάθε βήμα!

Από την άλλη, η Κάλυμνος, με μακρόχρονη παράδοση στη σπογγαλιεία, σας προκαλεί να εξερευνήσετε τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο της. Ναυάγια, σπήλαια σε ασφαλή και ζεστά νερά προσφέρονται στους δύτες, χαρίζοντάς τους ασύγκριτες εικόνες του βυθού. Αν είστε κι εσείς fans των καταδύσεων, δεν έχετε παρά να ενοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό από τα ιδιωτικά καταδυτικά κέντρα. Επίσης, πρέπει να ξέρετε ότι στο νησί λειτουργεί και η μοναδική στην Ελλάδα Κρατική Σχολή Επαγγελματικής Κατάδυσης!

Παραλίες

Σε κοντινή απόσταση από την Πόθια, τα παραθαλάσσια χωριά Πάνορμος, Μυρτιές και Μασούρι, «κουρνιασμένα» στις δυτικές ακτές της Καλύμνου, ξεχωρίζουν κυρίως για τις βοτσαλωτές ακρογιαλιές που τα περιβάλλουν και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Με αφετηρία σας τον Πάνορμο, σε λίγα λεπτά θα βρεθείτε να κολυμπάτε στα πεντακάθαρα νερά της πολυσύχναστης πλαζ του Μασουρίου. Η κούραση -ενδεχομένως- από τις βουτιές θα σας οδηγήσει σε μία από τις ψαροταβέρνες των Μυρτιών, όπου το τραπέζι στρώνεται με θαλασσινούς μεζέδες και ουζάκι. Παρατείνετε την παραμονή σας στην περιοχή μέχρι το βράδυ, για να γνωρίσετε την Κάλυμνο by night! Το κέφι στα μπαράκια θα σας κρατήσει ξύπνιους μέχρι το πρωί!

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;