Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Ίο

Η Ίος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Η Ίος είχε πληθυσμό 1.838 άτομα στην απογραφή του 2001 και πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Στην κορυφή του λόφου, Παναγία η Γκρεμιώτισσα με τα τρία μικροσκοπικά εκκλησάκια πίσω της, έστεκε περήφανη. «Η θέα από εκεί πάνω είναι ασύλληπτη», σκέφτηκα, αλλά ανέβαλα την ανάβασή μου για αργότερα. Πριν καλά καλά το καταλάβω, πέρασα το νεοκλασικό κτήριο του Δημαρχείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την εκκλησία του Ευαγγελισμού με τους γαλάζιους τρούλους -στην είσοδο του οικισμού- και βρέθηκα να αλωνίζω στα γραφικά σοκάκια. Κάθε φορά που τα περπατώ, παρατηρώ τις χαρακτηριστικές «ντάμες» (τα σημεία ένωσης του πλακόστρωτου) και φαντάζομαι πιτσιρίκια με κιμωλίες να παίζουν ζωγραφίζοντας πάνω τους. Αυτές τις ντάμες ακολούθησα, για να οδηγηθώ στο πατρικό του ταλαντούχου ψηφιδογράφου, συγγραφέα και φίλου, Γιάννη Λουκιανού (www.pebblemosaic.gr). Θαύμασα για άλλη μια φορά τα περίτεχνα δημιουργήματά του, συζητήσαμε για το θέμα του νέου βιβλίου «Τα βοτσαλωτά του Κόσμου» που ετοιμάζει, και με την καρδιά γεμάτη τον αποχαιρέτησα! Ο κόσμος είχε ήδη πλημμυρίσει τα στενά. Δεν δίστασα να ανακατευτώ με το πλήθος· διέσχισα μαζί του την κεντρική πλατεΐτσα με τα δέντρα και τις μπουκαμβίλιες και χάθηκα στα σοκάκια…

Αξίζει να δείτε

Η ώρα είχε πια περάσει. Επόμενη στάση ο διάσημος Μυλοπότας∙ αυτή άλλωστε θα ήταν η βάση μου. Κατηφορίζοντας ξεπρόβαλε μπροστά μου η χρυσή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, τις αμέτρητες ξαπλώστρες. Αν και είχε σχεδόν βραδιάσει, ο κόσμος δεν έλεγε να την εγκαταλείψει… Σε κλάσματα δευτερολέπτου έφταναν στα αυτιά μου οι ξεσηκωτικοί ήχοι του διάσημου beach bar Far Out! Για την ώρα, ωστόσο, αυτό που χρειαζόμουν ήταν ένα κρύο ντους στο δωμάτιό μου, ώστε να αντεπεξέλθω στις… απαιτήσεις του νιώτικου nightlife! H Ίος έχει βρει το μυστικό της αιώνιας νεότητας κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα πρώτα λεπτά που διασχίζει νύχτα τη Χώρα. Νεανικά χαμογελαστά προσωπάκια κατευθύνονταν στα δύο κεντρικά σοκάκια, που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μπαράκια. Ωστόσο, οι πιο χαλαροί ρυθμοί δεν είναι ουτοπία εδώ. Λίγα δρομάκια παρακάτω ο πανικός έδινε τη θέση του σε οικογένειες που έκαναν ήσυχα τη βόλτα τους. Το σκηνικό στη Ίο αλλάζει έτσι μαγικά!

Παραλίες

Από τα βόρεια του νησιού, συνεχίζω προς το νότιο τμήμα∙ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το βαθύ μπλε του Αιγαίου με ζαλίζει, ενώ η καθαρή ατμόσφαιρα μού επιτρέπει να διακρίνω στον ορίζοντα τη γειτονική Σαντορίνη, τη Σίκινο, τις Μικρές Κυκλάδες, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα και, στο βάθος, αμυδρά τη Φολέγανδρο. Περνώ από την Αγία Θεοδότη και την «οικογενειακή» Ψάθη, καταλήγοντας στο Μαγγανάρι, που δικαίως θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες παραλίες. Στον κόλπο με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;