Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 8.312 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στο Νομό Σάμου και χωρίζεται σε τρεις Δήμους, το Δήμο Αγίου Κηρύκου, το Δήμο Εύδηλου και το Δήμο Ραχών.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Το μεγαλύτερο λιμάνι και ταυτόχρονα πρωτεύουσα της Ικαρίας είναι ο Άγιος Κήρυκος, στα νοτιοανατολικά. Ξεκινώντας από το γραφικό επίνειο, μπορείτε να περπατήσετε στους λιθόστρωτους δρόμους της πόλης και να περιπλανηθείτε ανάμεσα στα παλιά πέτρινα αρχοντικά που έχουν απομείνει. Ο χαλαρός -όπως άλλωστε επιβάλλουν οι τοπικές συνήθειες- περίπατος, συνήθως καταλήγει σε κάποιο από τα μαγαζάκια της περιοχής. Οι επιλογές για φαγητό ή ποτό είναι αρκετές και για όλα τα γούστα: από παραλιακά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά εδέσματα, μέχρι μπαράκια και κέντρα με ζωντανή μουσική. Όσον αφορά στη διαμονή, στον Άγιο Κήρυκο θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα βαλάντια.

Τοπικά Χωριά

Η αρχή δικαιωματικά πρέπει να γίνει από τον Εύδηλο. Το δεύτερο λιμάνι του νησιού είναι ίσως το πιο όμορφο, γραφικό σημείο στον τόπο και ταυτόχρονα meeting point της νεολαίας, με τη διασκέδαση να φτάνει στα ύψη. Μάλιστα θεωρείται ιδανική βάση, αφού σας προσφέρει τη δυνατότητα για εξορμήσεις στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Στο βόρειο τμήμα θα συναντήσετε τον Αρμενιστή, το πιο τουριστικό χωριό της Ικαρίας, φημισμένο κυρίως για τη καταπληκτική παραλία του Να, που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. Εκεί, το camping έχει την τιμητική του, με πλήθος νέων να βρίσκει κατάλυμα στην πανέμορφη αμμουδιά. Λίγο έξω από τον Αρμενιστή, το μικρό ψαροχώρι Γιαλισκάρι σάς «καλωσορίζει» στην ακρογιαλιά του και σας «σερβίρει» φρέσκο ψάρι. Στο κέντρο περίπου του νησιού, μια βόλτα στον Χριστό Ραχών, ένα ορεινό, γραφικό χωριό στην περιοχή Ράχης, θα σας μείνει αξέχαστη

Παραλίες

* Λιβάδι. Αυτή η μακριά παραλία βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρμενιστή, 57 χμ βορειοδυτικά του Άγιου Κήρυκου. Έχει λεπτή χρυσή άμμο και κρυσταλλένια νερά. Πλούσια βλάστηση και ένα ποτάμι που γίνεται λίμνη συμπληρώνει την πανέμορφη εικόνα. Ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση είναι διαθέσιμες και μια καντίνα προσφέρει αναψυκτικά και σνακ. Στον κεντρικό δρόμο πάνω από την παραλία υπάρχουν διάφορες ταβέρνες και καταλύματα.

* Νας. Η πανέμορφη αμμουδιά του Να κρύβεται σε έναν γραφικό όρμο, περίπου 60χμ βορειοδυτικά του Άγιου Κήρυκου, κοντά στο χωριό του Αρμενιστή. Βρίσκεται στο σημείο που ενώνεται ένα ποτάμι με την θάλασσα, δημιουργώντας έτσι ένα πανέμορφο και ασυνήθιστο σκηνικό. Πυκνά δάση με πηγές και καταρράχτες βρίσκονται λίγα μέτρα πίσω από την θάλασσα, έτοιμα να ανακαλυφθούν. Τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένου στην θεά Άρτεμη βρίσκονται στην μια πλευρά της παραλίας. Ο Νας είναι ανοιχτός σε γυμνιστές και μη. Πολύ καλές ταβέρνες βρίσκονται στην άκρη ενός γκρεμού πάνω από την θάλασσα, προσφέροντας θαυμάσια πανοραμική θέα στην θάλασσα και την ευκαιρία να απολαύσει κανείς συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα.

* Σεϋχέλλες. Η παραλία αυτή, δημιουργήθηκε από κατολισθήσεις, μετά τις εκρήξεις κατά τη διάνοιξη του τούνελ του Μαγγανίτη. Στην πραγματικότητα, συναγωνίζεται επάξια τις καλύτερες του κόσμου, δικαιολογώντας απόλυτα το όνομά της και τη φήμη που την ακολουθεί. Στρωμένη με κατάλευκο βότσαλο, με υποβρύχιες σπηλιές, απίστευτη ευκρίνεια βυθού και πεντακάθαρα νερά λόγω της μικρής επισκεψιμότητας, θα ήταν κρίμα να μην την επισκεφθείτε. Αν θέλετε να αποφύγετε το χωματόδρομο και το δύσβατο μονοπάτι που οδηγούν στην ακτή, προτιμήστε να την προσεγγίσετε με βάρκα, ξεκινώντας από το αλιευτικό καταφύγιο του Μαγγανίτη.

Αξίζει να δείτε

Η Ικαρία είναι προικισμένη με ιαματικές πηγές με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες. Οχτώ στον αριθμό, συγκαταλέγονται στις πλέον ραδιενεργές του κόσμου, με αυτήν της Αρτέμιδος στα Θέρμα (πλέον δεν χρησιμοποιείται) να κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στην «ιεραρχία» της ραδιενέργειας.

Ακόμα και αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στην Ικαρία, θα έχετε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σας για τα φημισμένα πανηγύρια της. Κατά τη διάρκειά τους αποδεικνύεται και με το παραπάνω η άριστη φιλοξενία των κατοίκων, καθώς και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Στην πλειοψηφία τους, τα πανηγύρια πραγματοποιούνται με αφορμή θρησκευτικές γιορτές, διοργανώνονται από πολιτιστικούς συλλόγους και τα έσοδα διατίθενται για κοινωφελείς σκοπούς. Από τα πιο φημισμένα είναι αυτό της Λαγκάδας, που λαμβάνει χώρα τον Δεκαπενταύγουστο στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο Προορισμοί για Διακοπές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;