Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Αστυπάλαια

H Αστυπάλαια (ή Αστροπαλιά) είναι νησί των Δωδεκανήσων με 1.238 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Το πλοίο δένει στον όρμο του Αγίου Ανδρέα, στη βόρεια πλευρά του Στενού, κι εμείς κατευθυνόμαστε γρήγορα προς τη Χώρα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, όπου μένει η συντριπτική πλειονότητα των 1.100 περίπου μόνιμων κατοίκων. Αν και το βενετσιάνικο κάστρο της διακρίνεται από μακριά, η πόλη δεν φανερώνει τα κάλλη της παρά μόνο όταν πια έχουμε πλησιάσει αρκετά. Μόνο τότε συνειδητοποιούμε γιατί η αστυπαλίτικη Χώρα θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη του Αιγαίου. Βρισκόμαστε μεν στα Δωδεκάνησα, όμως εδώ το λευκό και το γαλάζιο της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κυριαρχούν. Τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα πεντακάθαρα πάλλευκα σπιτάκια με τις φροντισμένες αυλές και η πανοραμική θέα στο γραφικό λιμάνι του Πέρα Γιαλού «αιχμαλωτίζουν» το βλέμμα μας, και η ανυπομονησία μας να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό τον τόπο φουντώνει.

Αξίζει να δείτε

Λένε πως στα παλιά τα χρόνια το κάστρο της Αστροπαλιάς «κλείδωνε» για να κρύψει τα όμορφα κορίτσια από τα αδιάκριτα βλέμματα. Σήμερα, ωστόσο, το βενετσιάνικο κάστρο της οικογένειας Querini, του 15ου αι., είναι ανοιχτό σε κάθε επισκέπτη. Η πρωτότυπη κατασκευή του εντυπωσιάζει, καθώς στα δυτικά απαρτίζεται από τρίπατα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια τα οποία, καθώς βρίσκονταν σε άμεση επαφή το ένα με το άλλο, αποτελούσαν μέρος της οχύρωσης του φρουρίου.

Οι δύο εκκλησίες στο εσωτερικό, η Ευαγγελίστρια με το γαλάζιο τρούλο που διακρίνεται από μακριά και ο Άγιος Γεώργιος, δίνουν ένα άλλο χρώμα στο ερειπωμένο σήμερα κτίσμα. Από εδώ το βλέμμα «αγκαλιάζει» ολόκληρη τη Χώρα και τον κόλπο του Λιβαδιού και ο αέρας, πανταχού παρών στην Αστυπάλαια, σαρώνει από την κορυφή του λόφου τα πάντα στο πέρασμά του. Αν θέλετε μία συμβουλή, μείνετε στο Κάστρο μέχρι να δείτε τη θάλασσα να βάφεται κόκκινη και θα έχετε απολαύσει ίσως το πιο όμορφο και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Παραλίες

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περίμετρο του νησιού! Η φυσική διαμόρφωση της είναι πλούσια, διαθέτοντας από μεγάλες παραλίες, όπως αυτή στο Λιβάδι, το Πέρα Γιαλό, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Στενό, την Ψιλή Άμμο μέχρι και μικρότερους κολπίσκους όπως τα Τζανάκια και τις Πλάκες! Αξίζει να αναφέρουμε τις απομακρυσμένες παραλίες στα μικρά νησάκια οι οποίες είναι προσβάσιμες από τα καϊκάκια που σταθμεύουν στο νησί είτε από ιδιωτικά σκάφη τα οποία συρρέουν κατά δεκάδες! Όσοι επιλέξουν αυτού του είδους τις διακοπές μπορούν να σταθμεύσουν στο λιμανάκι του Πέρα Γιαλού το οποίο απέκτησε νέες υποδομές το Καλοκαίρι του 2008.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;