Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Σκιάθο

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων και μετρά 6.160 μόνιμους κατοίκους.

Η χώρα

Η γνωριμία με την Σκιάθο ξεκινάει από χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στη βορειοανατολική πλευρά του λιμανιού και διατηρεί την ίδια θέση και ονομασία από τα αρχαία χρόνια. Εδώ, χτυπά η καρδιά ολόκληρου του νησιού καθώς η Σκιάθος δεν έχει χωριά! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται η Χώρα είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Αξίζει να δείτε

Στο βόρειο τμήμα της ενδοχώρας υπάρχει ένα μέρος όπου η αγαλλίαση και η ηρεμία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο! Πρόκειται για τη μονή της Παναγίας Ευαγγελιστρίας, όπου θα συζητήσετε με τους μοναχούς και θα θαυμάσετε τις συλλογές των 4 μουσείων της (εκκλησιαστικό, λαογραφικό, Βαλκανικών πολέμων, λαϊκών οργάνων).

Η Σκιάθος είναι η γενέτειρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Επισκεφθείτε το σπίτι του, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, και ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στον τρόπο ζωής του μεγάλου διηγηματογράφου μέσα από προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες και κειμήλια. (Τηλ. 24270 23843)

Περπατήστε ανάμεσα στα ερείπια του Κάστρου, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, όπου κατέφυγαν οι ντόπιοι για να προστατευτούν από τους πειρατές. Αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στο βαθύ μπλε του Αιγαίου και τα καστρονήσια του, δύο βράχους της Καστροπολιτείας που στέκουν επιβλητικοί στη θάλασσα.

Τέλος, για να αποχαιρετήσετε τη Σκιάθο από το πιο ψηλό σημείο της Χώρας, πρέπει να «σκαρφαλώσετε» μέχρι το ρολόι του Αγίου Νικολάου. Οι κόκκινες σκεπές των σπιτιών και στο βάθος το Μπούρτζι, φυσικό σύνορο του Νέου με το Παλιό Λιμάνι, αποτελούν την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του νησιού.

Παραλίες

*Λαλάρια. Τα λευκά βότσαλα, τα πράσινα, κρυστάλλινα νερά και τα κάτασπρα, απότομα βράχια που κόβουν την ανάσα είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσουν, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους! Σε αυτό το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, στα βόρεια του νησιού, που ακούει στο όνομα Λαλάρια, μπορείτε να φτάσετε μόνο διά θαλάσσης.

*Βόρειες ακτές. Απαρνηθείτε για λίγο τις κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού και προτιμήστε τις δαντελωτές ακτές στο βόρειο τμήμα του. Ανέγγιχτες ακόμη από τον μαζικό τουρισμό οι πλαζ Μαντράκι (γνωστή και ως το Λιμάνι του Ξέρξη), Άγκιστρος, Ελιά, Μεγάλη και Μικρή Ασέληνος προσφέρονται για πιο prive στιγμές!

*Κουκουναριές. Δεν νοείται να βρεθείτε στη Σκιάθο και να μην βουτήξετε στα νερά της διασημότερης παραλίας του νησιού. Εκεί η χρυσαφένια αμμουδιά «αγγίζει» το δάσος των κουκουναριών προσφέροντάς σας την ανακουφιστική σκιά τους. Όσοι αποζητάτε μια… έκρηξη αδρεναλίνης, θα ενθουσιαστείτε από την πληθώρα των water sports που διατίθενται εδώ!

*Βρωμόλιμνος. Αν νιώθετε το αίμα σας να βράζει και η ενέργειά σας βρίσκεται στο ζενίθ, ένας είναι ο προορισμός· ο Βρωμόλιμνος στο νότιο τμήμα της Σκιάθου! Με σιμιγδαλένια άμμο, διαυγή νερά και ψάθινες ομπρέλες έχει κλέψει τις εντυπώσεις της νεολαίας, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;