Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Σίφνο

Η Σίφνος είναι νησί μεσαίου μεγέθους στις δυτικές Κυκλάδες και έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 2000 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Η Απολλωνία είναι η πρωτεύουσα και παράλληλα ο μεγαλύτερος οικισμός της Σίφνου. Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους, λούζεται από το φως του θεού του ήλιου Απόλλωνα (εξού και το όνομά της) και αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο του τόπου. Αν και δεν έχει την τύχη να «βρέχεται» από θάλασσα, προφέρει ασυνήθιστη θέα στην άγονη, στιγματισμένη από το εκτυφλωτικό λευκό γη και φυσικά αποτελεί το εφαλτήριο για όλες τις διαδρομές. Στην Απολλωνία βρίσκεται και το Στενό, ο κεντρικός δρόμος όπου παρατάσσονται τα καλύτερα μπαράκια του νησιού.

Αξίζει να δείτε

Για τις απογευματινές ώρες σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον αρχοντικό Αρτεμώνα. Η βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του είναι μοναδική εμπειρία, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να δει μερικά από τα ωραιότερα αρχοντικά του νησιού, μέσα σε κατάφυτους καγκελόφραχτους κήπους. Το σεργιάνι στις γειτονιές του, επιφυλάσσει συνεχείς εκπλήξεις και η εικόνα του θαυμάσιου αυτού οικιστικού πλέγματος όταν λούζεται από το αχνό φως του δειλινού, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Πολύ ευχάριστη είναι και μία απογευματινή βόλτα στο Κάστρο, με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του, που διατηρεί ακόμα και σήμερα τα χαρακτηριστικά του βενετσιάνικου οχυρού το οποίο χτίστηκε γύρω στο 1635.

πίσης σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς τον Πλατύ Γιαλό. Στο δρόμο από Απολλωνία προς Πλατύ Γιαλό θα βρείτε τη Μονή της Βρυσιανής όπου στεγάζεται το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης (Λειτουγεί Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης) και στα εκθέματά του περιλαμβάνονται έντυπα παλαιών εκδόσεων, ένα ευαγγέλιο του 1796, λειψανοθήκες, εξαπτέρυγα, ιερά σκεύη, άμφια, εικόνες κ.ά. Μετά την επίσκεψή σας στη Μονή της Βρυσιανής κάντε μία στάση στο μοναστήρι της Παναγίας του Βουνού. Η πανοραμική θέα από τον περίβολο της Μονής προς τον Πλατύ Γιαλό είναι εκπληκτική και μετά τελειώστε τη βόλτα σας με μία επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας της Χρυσοπηγής.

Παραλίες

* Όσοι προτιμάτε τις… οργανωμένες καταστάσεις, η πολυσύχναστη παραλία του Πλατύ Γιαλού (νότια) είναι η καταλληλότερη.

* Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα βράχια, θα ενθουσιαστείτε από τοποθεσίες όπως το κομμάτι γύρω από τη Χρυσοπηγή, την Παναγία την Πουλάτη, στα ανατολικά, και την Επταμάρτυρο στο Κάστρο.

* Οι μικρές αμμουδιές στα ψαροχώρια του Φάρου (ΝΑ) και της Χερρονήσου (βόρεια) προτείνονται γι’ αυτούς που επιζητούν ηρεμία. Το ίδιο ισχύει για τη Φασολού, σε απόσταση αναπνοής από τον Φάρο.

* Οι «σκαφάτοι» θα ρίξουν άγκυρα… στο Βαθύ

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
'
23 - 21
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;