Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Τήνο

Η Τήνος, ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και αριθμεί 8568 μόνιμους κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου στην αποβάθρα, νιώθεις ένα artistic ρεύμα να σε διαπερνά… μαζί με το αγιάζι. Αυτή η αίσθηση μάς συντρόφευε και όταν, κινούμενοι βορειοανατολικά κατά μήκος του λιμανιού, αντικρίζαμε τα πρώτα εστιατόρια και cafes στη θέση Παλλάδα, που συνυπήρχαν με πάγκους λαχανικών και φρούτων. Εκεί, ένας δεύτερος «Πέτρος» -πελεκάνος- σε ρόλο ξεναγού μάς «υπέδειξε» το δρόμο για τα κάτασπρα στενοσόκακα της Χώρας. Η γραφικότητα της πρωτεύουσας του νησιού φανερωνόταν στα ανήλιαγα καλντερίμια και τα παλιά σπίτια με τα μπλε πορτοπαράθυρα, άλλοτε σφραγισμένα από την πολυκαιρία και άλλοτε ορθάνοιχτα. Λευκοί κίονες -στη θέση δοκών- θύμιζαν την αρχιτεκτονική του Κάστρου της Σίφνου, σκαλιά έδειχναν το δρόμο για μικρά μαρμάρινα μπαλκόνια στην οδό Αινησίδου Ιστορικού και πολύχρωμες πόρτες στην οδό Αλεξ. Λαγουρού «έπαιζαν» με το φως. Ποδήλατα, μηχανάκια και παιδικές φωνές έσπαγαν τη σιωπή, ενώ η ευωδιά γιασεμιού ανακατευόταν με χρώματα και αρώματα που αναδίδονταν από τα μαγαζάκια της Ν. Γύζη. Αν την ημέρα οι αγορές και οι βόλτες πρωτοστατούσαν στο πρόγραμμα, το βράδυ φανταζόμουν τα παραλιακά cafes και τα κουτούκια της οδού Γάφου που κρύβονταν στα στενά, να παίρνουν τη σκυτάλη για να μας ξεναγήσουν στα μυστικά της τοπικής κουζίνας και διασκέδασης.

Αξίζει να δεις

Ο ναός της Ευαγγελίστριας, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, οι καθολικές και ορθόδοξες εκκλησίες είναι μερικά από τα αξιοθέατά της. Σε όλους τους δρόμους θα συναντήσετε περίτεχνους περιστεριώνες. Το χωριό Τριαντάρος έχει εκπληκτική θέα και σε αυτό υπάρχουν πολλές γούρνες που πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν ακόμα. Τα Ιστέρνια έχουν μισοερηπωμένους μύλους στην κορυφή και εξαιρετική θέα αφού είναι χτισμένα σε πλαγιά λόφου.
Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Άννας, την εκκλησία της Δευτέρας Ευρέσεως της Παναγίας Τήνου καθώς και το μοναστήρι της Παναγίας της Κατακολιανής.
Το πεδινό χωριό Στενή και τα χωριά Καρυά, Κεχρός και Μέση κοντά στο μοναστήρι του Κεχροβουνίου είναι καταπράσινα ενώ ο όρμος Λιβαδάς έχει άγρια φυσική ομορφιά.
Δοκιμάστε όλα τα τυροκομικά προϊόντα της Τήνου και μην ξεχάσετε να αγοράσετε παραδοσιακά υφαντά, ψάθινα, κεραμικά – μπρούτζινα – χάλκινα αντικείμενα και σκεύη καθώς και γλυπτά από μάρμαρο.

Παραλίες

Τα Κιόνια είναι η πλησιέστερη, 3 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη, πάνω στην νότια ακτογραμμή του νησιού. Με δρομολόγια σχεδόν κάθε ώρα, μέχρι το βράδυ, για την περίοδο από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, αυτή η παραλία είναι η πιο εύκολη να την επισκεφθείτε.

Οι άλλες κοντινές παραλίες είναι στη λεωφορειακή διαδρομή για το Πόρτο, με τέρμα 6 χιλιόμετρα στα ανατολικά της πόλης, επίσης στη νότια ακτή. Είναι ο Αη Σώστης και το Σκιλαντάρι, δύο παραλίες με άμμο που η μία είναι συνέχεια της άλλης και που αρχίζουν από τα Μπάνγκαλοουζ Κάβος και φτάνουν μέχρι τη Βίλα Τερέζα. Θαυμάσια αμμουδιά, κατακάθαρα νερά και μαγευτική θέα προς τη Μύκονο τις κάνουν ίσως τις καλύτερες παραλίες στο νησί. Εδώ και κει υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες (μερικές δωρεάν, μερικές όχι), λίγες ταβέρνες, μία καντίνα κατά την υψηλή περίοδο, και ένα μίνι μάρκετ στον παράπλευρο δρόμο που οδηγεί στο Σκιλαντάρι. Είναι παραλία θαυμάσια για παιδιά, γιατί τα νερά βαθαίνουν βαθμιαία.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;