Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Μήλο

Η Μήλος βρίσκεται στην νοτιοδυτική άκρη των Κυκλάδων και είναι το 5ο σε μέγεθος νησί των κυκλαδων, ενώ στην απογραφή του 2001 είχε πληθυσμό 4.771 άτομα.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Μπορεί να βρίσκεται μακριά από τις παραλίες -καθότι είναι χτισμένη σε ύψωμα 220 μ.- όμως, έχει τα δικά της θέλγητρα! Δεν με τράβηξαν εδώ μόνο τα χαριτωμένα μαγαζάκια και οι εικαστικοί χώροι με τα χειροποίητα κοσμήματα, τα παραδοσιακά ταβερνάκια με τους τοπικούς μεζέδες και τα προσεγμένα cafes που «ξεπετάγονται» σε κάθε πλακόστρωτο. Ήταν οι κυκλαδίτικες γωνιές με τα ολάνθιστα πιθάρια πλάι στις γαλάζιες ξύλινες πόρτες και τα υπέροχα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα από το προαύλιο της Κορφιάτισσας ή από την Παναγιά τη Θαλασσήτρα στην κορυφή του βενετσιάνικου κάστρου -συνδέεται με τον οικισμό μέσω ενός ανηφορικού δρόμου με σκαλιά και καμάρες- που δικαιολογούν το ρομαντισμό τον οποίο αποπνέει αυτός ο τόπος. Φυσικά, δεν παρέλειψα να επισκεφθώ το Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί αντίγραφο της περίφημης Αφροδίτης της Μήλου, και το Λαογραφικό, όπου «ξεδιπλώνεται» η καθημερινή ζωή των Μηλίων.

Αξίζει να δείτε – Παραλίες

Αν κάτι θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου από τη Μήλο αυτό θα είναι οι παραλίες! Προσιτές ή δυσπρόσιτες, αμμουδερές, βοτσαλωτές ή βραχώδεις, με μπλε, πράσινα ή τιρκουάζ νερά φρόντιζαν να με εκπλήσσουν ευχάριστα.

Στο Σαρακήνικο, 10 χλμ. βορειοανατολικά της Πλάκας, το τοπίο είναι σεληνιακό και οι λουόμενοι μοιάζουν με σκιές που κινούνται στα πάλλευκα βράχια. Μόλις 4 χλμ. δυτικά από τα Πολλώνια απλώνεται ο Παπάφραγκας. Αυτή η παραλία-σπηλιά είναι ένας μικρός κολπίσκος που μοιάζει με μικρή φυσική πισίνα. Στη Φυριπλάκα, με το ένα και μοναδικό beach bar, 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Πλάκας, τα απόκρημνα πολύχρωμα βράχια προσδίδουν ασύγκριτους χρωματισμούς στο πέλαγος. Είκοσι λεπτά οδικώς νότια του Αδάμαντα, εκτείνεται η Αχιβαδόλιμνη, η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με 3 ολάκερα χλμ. αμμουδιάς! Στη νότια πλευρά της Μήλου, οι ακρογιαλιές του Παλιοχωρίου, της Αγίας Κυριακής και του Προβατά συγκεντρώνουν, ως επί το πλείστον, νεαρό κόσμο με τα beach bars να ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ της διασκέδασης στα ύψη!

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;